Sütés nélkül készül a legjobb őszibarackos túrótorta
És még az alakodra is vigyázunk

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyári melegben a legjobb édességek azok, amelyek sütés nélkül készülnek, de legfőképpen idénygyümölcsből. A gyümölcsös sütiktől ugyanis mindig olyan érzésünk támad, hogy az egészségünknek is adtunk, nemcsak a kilóinknak, habár ez a túrótorta korántsem nevezhető egy kalóriamentes édességnek. Mi azonban párhuzamosan a diétás verziót is megmutatjuk.

A túrótorta receptjében két összetevő van, amivel diétázóknak vigyázniuk kell: a cukor, és a keksz, amit az alaphoz használunk. Ezeket azonban észrevétlenül lecserélhetjük: a cukrot xilitre, eritritre, vagy stevia-eritritre, az édes kekszet pedig teljes kiőrlésű háztartási kekszre. Ebben az esetben a kekszes alap követelni fogja az édesítőszert. Ha édes kekszet használtunk, természetesen nem kell tovább cukrozni.

A zsírokkal most egyáltalán nem törődünk, mivel sovány tehéntúróval és joghurttal dolgozunk. Így lesz ez egy igazán könnyű, bikinibarát, nyári édesség. Érdemes azonban jóval hamarabb elkészíteni, mert a hűtőben el kell töltenie néhány órát, mielőtt szeletelhetőre dermed.

Sok múlik a barack ízén, válaszd a tökéletest!

Barackból pedig válaszd a frisset, a nap érleltét. Nyilván konzervvel is működik a recept, például abban a szituációban, ha szezonon kívül jut eszedbe, hogy milyen finom volt ez a torta nyáron, de jó lenne újra ilyet enni. Most viszont balgaság lenne, és nemcsak a cukor, meg a konzervíz miatt. Az érzés, hogy friss gyümölcsből készítettél tortát, megfizethetetlen.

Őszibarackos túrótorta

barackos túrótorta

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 20 dekagramm A kekszes alaphoz édes keksz vagy teljes kiőrlésű háztartási keksz
  • 10 dekagramm vaj
  • 1 opcionáls édesítőszer
  • 50 dekagramm A krémhez sovány túró
  • 300 mililiter natúr joghurt
  • 10 dekagramm cukor / eritrit / más édesítő
  • 1 evőkanál vaníliás cukor / vanília kivonat
  • 50 dekagramm A tetejére barack
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet késes robotgépben vagy mozsárban morzsává törjük, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ha még nem lehet "homokgombóccá" formálni, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, különben morzsálódni fog szeleteléskor. Ezt a keveréket benyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljába.

Elkészítjük a krémet. Az összes hozzávalót betesszük a robotgépbe, vagy egy turmixgép is megteszi, sőt, ha csak egy villánk van, azzal is jól össze tudjuk dolgozni a masszát. Ezt rákanalazzuk a kekszes alapra. Kicsit a pulthoz ütögetjük, hogy légtelenítsük.

Betesszük az egészet a hűtőszekrénybe, közben meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot.

Szépen feldíszítjük a gyümölccsel a tortát, minél többet sikerül ráhelyezni, annál finomabb lesz.

A tortazselét a zacskón látható használati utasítás szerint feloldjuk vízben, és ráöntjük a tortára.

Visszatesszük a hűtőbe, és várunk néhány órát. Tapasztalatok szerint 3-4 óra múlva dermed vágható állagúra.
Ezt is szeretjük