Sütés nélküli csokitorta keksszel dúsítva – A fagyasztóban áll össze a tészta

keksztorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengeteg keksz és csoki van ebben a tortában, amit elég csak a fagyasztóban pihentetni, utána eheted is.

Ismered a kekszszalámit? Nagyon könnyen elkészíthető édesség, ráadásul sütés nélkül készül. Szalámiként kell feltekerni, úgy is lehet szeletelni.

Ennek a torta változata ez a keksztorta, amelyben tejszínes alapba kerül a rengeteg csoki és az összetört keksz. Kicsit pihen a mélyhűtőben, a végén tejszínes máz kerül rá, és máris eheted a finom édességet.

Érdemes megbarátkozni a sütés nélküli desszertekkel, mert sokkal kevesebb idő- és energia-ráfordítással lehet szuper sütiket készíteni. Ha sok kekszed van a kamrában, akkor ezt a szintén sütés nélkül készült madártejszeletet is készítsd el, garantált lesz a siker. 

Sütés nélküli csokitorta

keksztorta szelet belső

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 200 gramm keksz
  • 250 gramm étcsokoládé
  • 400 milliliter tejszín
  • 80 gramm cukor
  • 150 gramm csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Törjük össze a kekszeket kézzel, a csokit is törjük apró darabokra. A tejszín felét melegítsük fel, keverjük bele a csokit, várjuk meg, amíg elolvad, ekkor keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá az összetört kekszeket is. Picit még melegítsük együtt az egész masszát. Kanalazzuk egy csatos tortaformába, egyengessük el, majd tegyük a mélyhűtőbe egy órára. 

A tejszín másik felét kicsit melegítsük fel, majd tegyük bele a csokichipset, várjuk meg, amíg elolvadnak. Várjunk, amíg egy kicsit kihűl. Vegyük ki a sütit a mélyhűtőből, majd kenjük a tetejére a csokimázat. Szórjuk meg kekszmorzsával, mandulával vagy darált mogyoróval. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük