Sütőben sült camembert villámgyorsan: az olvadt sajtot friss bagettel kínáld
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Akár előételnek, de baráti beszélgetésekhez, egy pohár bor mellé is csodás ez a sült, olvadt camembert.
A camembert az egyik legkarakteresebb ízű sajt, sokan pont ezért kedvelik. Minél érettebb, annál erőteljesebb az íze. Nagyon zsíros és lágy, így mértékkel fogyaszd. A szőlő, a dió és egy pohár vörösbor tökéletes kísérője, de nem csak hidegen eheted.
Ha szereted a különlegességeket, akkor készítsd el Wellington módra, nagyon finom, és alig lesz vele munka. Ha a rántott ételekért rajongsz, akkor bundázd be, de ne akárhogyan, hanem a hagyományos panírba keverj szezámmagot is. Ha pedig az egyszerűségre törekszel, akkor tedd a sütőbe fűszerekkel együtt, vegyél vagy süss mellé bagettet, és máris kész a szuper fogás.
Sütőben sült camembert
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab camembert (250 gramm)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A sajtot vagdossuk be párhuzamosan, körülbelül 1 centiméter mélyen. A fokhagymát pucoljuk meg, szeleteljük vékonyra, és dugdossuk be a vájatokba. A rozmaringágakat is daraboljuk fel, és dugdossuk a fokhagymák mellé. Kenjük meg a camembert-t olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a sajtot egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd jól csomagoljuk be a papírral. Süssük 10-12 percig, majd azon melegében tálaljuk szeletelt bagettel.
Fotó: Getty Images