Így lesznek a legfinomabbak a sütőben sült zöldségek: 10 isteni receptet mutatunk
A sütőben sütés minden zöldség ízét a köbre emeli, a répa még édesebb, a krumpli még finomabb, a fokhagyma krémesebb lesz.
A sütőben sütés szinte minden zöldséget a köbre emel, hiszen kívülről pirosra, picit ropogósra, belül pedig nagyon krémesre sülnek. Így van ez a káposztával is: mivel most kapni igazán édeset és zsengét belőle, érdemes kipróbálni az alábbi receptet!
A fűszerezése minimalista, csak egy kevés só, bors, paprika, chili és fokhagyma ízesíti, de bátran továbbálmodhatod zöldfűszerekkel is. A sült káposztaszeletekre pedig kanalazhatsz hűs tejfölt, joghurtos-kapros szószt, de citromlével is meglocsolhatod.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A káposzta külső, csúnya leveleit szedjük le, illetve vágjuk le a torzsájának a koszos végét.
A káposztafejet vágjuk félbe, majd ismét félbe. Az így kapott negyedeket még egyszer felezzük, hogy 8 szeletünk legyen.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le, keverjük össze az olívaolajjal, paprikával, chilivel, reszelt parmezánnal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A káposztaszeleteket tegyük az előkészített tepsibe, majd mindkét felüket kenjük le a fűszeres olajjal.
Toljuk őket a sütőbe 20 percre, majd fordítsuk meg, és tegyük vissza még kb. 10 percre, míg a szélük aranybarna nem lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu