
10 tipp, mi készüljön spenótból: nyersen és főve is kiváló
A spenót nagyon egészséges zöldség, érdemes szezonjában gyakran fogyasztani. A zöld nyersen és párolva is pompás, rengeteg izgalmas receptben kipróbálható.
A tőkehal az egyik legnépszerűbb halfajta, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Nem csoda, hogy különösen kedvelt választás, hiszen enyhe íze és finom húsa sokféle ételben megállja a helyét.
Az alaszkai tőkehal elkészítése rendkívül egyszerű, és mindössze néhány összetevőre van hozzá szükség. A sütőpapírban történő sütés nemcsak az ízek, hanem a hal szaftosságának megőrzésére is lehetőséget ad.
Ha tartalmasabb fogást szeretnél, tálalhatod tört burgonyával is!
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd amikor felolvadt, pároljuk meg rajta a fagyasztott spenótot. Amikor a spenót összeesett, fűszerezzük sóval, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát. 3-5 percig pároljuk tovább, majd vegyük le a tűzről.
A tőkehalakat öblítsük le és vágjuk félbe. A citromot szeleteljük 8 vékony karikára.
Sütőpapírból vágjunk ki 8 db nagyobb négyzetet, majd helyezzük bele a halszeleteket. Minden halszeletre tegyünk egy citromkarikát, valamint ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel. A sütőpapír széleit fogjuk össze és csináljunk batyut a csomagokból.
Süssük 15-20 percig légkeverésen, 180 fokon.
A kész halat a spenóttal kínáljuk.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu