Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

4
Nyomtatás

Tökéletes könnyed, meleg ebéd vagy vacsora a sütőben sült tőkehal, amit fél órán belül tálalhatsz is a családnak.

A tőkehal az egyik legnépszerűbb halfajta, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Nem csoda, hogy különösen kedvelt választás, hiszen enyhe íze és finom húsa sokféle ételben megállja a helyét. 

Az alaszkai tőkehal elkészítése rendkívül egyszerű, és mindössze néhány összetevőre van hozzá szükség. A sütőpapírban történő sütés nemcsak az ízek, hanem a hal szaftosságának megőrzésére is lehetőséget ad.

Ha tartalmasabb fogást szeretnél, tálalhatod tört burgonyával is!

Sütőben sült tőkehal spenóttal

tokehal-spenottal

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 g vaj
  • 450 g mirelit spenót
  • 1 tk.
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet alaszkai tőkehalfilé
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd amikor felolvadt, pároljuk meg rajta a fagyasztott spenótot. Amikor a spenót összeesett, fűszerezzük sóval, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát. 3-5 percig pároljuk tovább, majd vegyük le a tűzről. 

A tőkehalakat öblítsük le és vágjuk félbe. A citromot szeleteljük 8 vékony karikára.

Sütőpapírból vágjunk ki 8 db nagyobb négyzetet, majd helyezzük bele a halszeleteket. Minden halszeletre tegyünk egy citromkarikát, valamint ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel. A sütőpapír széleit fogjuk össze és csináljunk batyut a csomagokból.

Süssük 15-20 percig légkeverésen, 180 fokon. 

A kész halat a spenóttal kínáljuk.

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon