Kenyérre kenve, de hús mellé is szuper ez a fűszeres sütőtökvaj

sütőtök vaj
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már minden formában ettünk sütőtököt, akkor próbáljuk ki ezt az édes, fűszeres krémet, amelyet kenyérre kenve, de sült húsok mellé is ehetünk.

Amikor rájövök, hogy a vaj már unalmas, de előre elkészítettet nem szeretnék vásárolni, akkor jön el az ideje a házi kencék gyártásának. A választék végtelen, főleg, hogy krémeket bármilyen zöldségből lehet készíteni.

Édes és sós mellé is tökéletes

Ez a sütőtökös változat inkább lekvárhelyettesítőként szolgál, de közben annyira fűszeres, hogy húsok mellé is kitűnő. Mindenesetre érdemes kipróbálni, már csak a gyönyörű színe miatt is. 

Sütőtökvaj

sütőtök vaj recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 gramm sütőtök
  • 2 bögre cukor
  • 1.5 bögre víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál fahéj (őrölt)
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál szerecsendió (őrölt)
  • 1 kávéskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt kockázzuk fel, majd sütőben süssük meg. Egy nagy lábasba tegyük bele az összes hozzávalót. Gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük le a hőmérsékletet, és így főzzük 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Hagyjuk kihűlni, és tegyük üvegekbe. Jól lezárt üvegekben a hűtőben három hétig eltartható. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük