
Tepsiben sült, pácolt csirkecomb vele sült répával: megúszós, de fenséges fogás
Az illatos fűszerekben pácolt csirkecomb sült répával ínycsiklandó vacsoraétel lehet akár bármelyik hétköznapon is.
Két nagy kedvenc egy tepsiben! A csirkecomb finom, könnyen variálható alapanyag, nem terheli meg a gyomrot, és az elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. A számtalan jótékony hatással bíró sütőtököt pedig azért is szeretjük, mert rengeteg módon felhasználható. Kitűnő sütve, krémlevesnek, sőt muffinba és más süteménybe is illik. Ezúttal a csirkecomb kísérőjeként kerül a tányérra.
Mivel a hússal együtt készül, a fűszerek kellően átjárják, nagyon ízletes lesz.
A csirkecombot érdemes néhány órán át a fűszeres olajban pihentetni, de akár a sütés előtti este is bepácolhatod. Ha szeretnéd, hogy a hús igazán omlós, szaftos legyen, sütés közben többször locsolgasd. A sütési idő a comb nagyságától is függ.
A csirkecombokat tisztítsuk meg. A páchoz keverjük össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel és a rozmaringgal. Kenjük be vele a combokat, és lefedbe pihentessük a hűtőben legalább egy-két órát.
Közben a tököt pucoljuk meg, a magokat kaparjuk ki, és vágjuk nagyjából egyforma darabokra. Rendezzük a megtisztított csirkecombbal együtt egy zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsük le a tököket a megmaradt páclével, és kicsit forgassuk össze. Locsoljunk alájuk kevés vizet, és fedjük le fóliával a tepsit.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon körülbelül 50-60 percig, egyszer-kétszer forgassuk meg, és locsolgassuk a saját szaftjával. Amikor a hús puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg. Tálalás előtt még apróra vágott petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu