Sütőtökkel sült, fűszeres csirkecombok: a hús egyszerre omlós és ropogós

sutotokkel-sult-csirkecomb-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ünnepekkor érdemes olyan menüt összeállítani, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában tölteni. Az ízekben gazdag, sütőtökkel sült csirkecomb kitűnő választás.

Két nagy kedvenc egy tepsiben! A csirkecomb finom, könnyen variálható alapanyag, nem terheli meg a gyomrot, és az elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. A számtalan jótékony hatással bíró sütőtököt pedig azért is szeretjük, mert rengeteg módon felhasználható. Kitűnő sütve, krémlevesnek, sőt muffinba és más süteménybe is illik. Ezúttal a csirkecomb kísérőjeként kerül a tányérra.

Mivel a hússal együtt készül, a fűszerek kellően átjárják, nagyon ízletes lesz. 

A csirkecombot érdemes néhány órán át a fűszeres olajban pihentetni, de akár a sütés előtti este is bepácolhatod. Ha szeretnéd, hogy a hús igazán omlós, szaftos legyen, sütés közben többször locsolgasd. A sütési idő a comb nagyságától is függ. 

Sütőtökkel sült csirkecomb

csirkecomb-sutotokkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db egész csirkecomb
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • 50 dkg hámozott sütőtök
  • 2 evőkanál petrezselyem (aprított)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg. A páchoz keverjük össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel és a rozmaringgal. Kenjük be vele a combokat, és lefedbe pihentessük a hűtőben legalább egy-két órát. 

Közben a tököt pucoljuk meg, a magokat kaparjuk ki, és vágjuk nagyjából egyforma darabokra. Rendezzük a megtisztított csirkecombbal együtt egy zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsük le a tököket a megmaradt páclével, és kicsit forgassuk össze. Locsoljunk alájuk kevés vizet, és fedjük le fóliával a tepsit.

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon körülbelül 50-60 percig, egyszer-kétszer forgassuk meg, és locsolgassuk a saját szaftjával. Amikor a hús puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg. Tálalás előtt még apróra vágott petrezselyemmel is megszórhatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük