Tepsiben sült alma melengető fűszerekkel: zabpehely is gazdagítja
Ez a sült alma igazi kuriózum, hiszen egy zabpelyhes, mandulalisztes, fűszeres keverék sül rá. Desszertként és édes vacsoraként is megállja a helyét.
A sütőtök édes és krémes íze rengeteg ételt megihlet. Remek krémlevesekhez, önmagában köretnek, főételnek, és persze süteményekhez is ideális választás.
Alábbi receptünk egy kevés összetevős sütit rejt magában, amelyhez olyan alapanyagokat használunk fel, mint a juharszirup és a zabpehely. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult, csupán egy turmixgépre és egy kenyérsütő formára van hozzá szükség.
Ha picit édesebb végeredményre vágysz, nyugodtan emeld meg a juharszirup mennyiségét.
A tököt daraboljuk fel, magozzuk ki és süssük meg. Ehhez a szeleteket tegyük egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá 1 bögre vizet, majd takarjuk le alufóliával.
A sütőt állítsuk 180 fokra, így kb. 20-25 perc alatt készre sül majd a tök.
Ha megsült, vájjuk ki a húsát, tegyük egy turmixgépbe.
Szórjuk rá a zabpelyhet, adjuk hozzá a 2 tojást, a juharszirupot, a teáskanál fahéjat és a fél csomag sütőport. Az egészet turmixoljuk le.
Ha már szép, homogén a tészta, jöhet a sütés.
Béleljünk ki egy hosszúkás, kenyérsütő formát sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd 30 perc alatt süssük készre a süteményt.
Ha elkészült, vegyük ki, picit várjunk, amíg hűl, majd szeletelhetjük is.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors