Napindító zabpelyhes-áfonyás turmix: tápláló energiabomba

1
Nyomtatás
Zabpelyhes-áfonyás turmix cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás színben csábító áfonyás ital remek választás rohanós reggelekre, akár még munkába menet is felhajthatod, és biztosan lendületet ad.

Úgy tartják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, viszont sokan még nem kívánnak ilyenkor szilárd ételt. Ebben az esetben érdemes akár turmixokkal indítani, amelyek szintén megadják a lendületet.

A választék bőséges, bármilyen gyümölcsből vagy zöldségből összedobható a csodaital. Ezeket a finomságokat nem csak reggel érdemes inni, akár napközben, uzsonnára is jó választások.

A turmixok közül nálam az áfonyás és az epres a nyerő: a legjobb, ha friss gyümölcsből készülnek, de az sem nagy bűn, ha mirelit kerül a gépbe. Az áfonya remek gyümölcs, sok vitamin található benne, például C-, B6-, K-, A- és E-vitamin is. A gyümölcs antioxidánsban is gazdag, védi a szívet és a vérnyomást is csökkenti. Szép színe miatt a gyerekek is örömmel fogyasztják majd az egészséges italt.

Zabpelyhes-áfonyás turmix

Zabpelyhes-áfonyás turmix ct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 15 dkg áfonya
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál zabpehely
Recept idők

Elkészítés:

A friss áfonyát mossuk meg, majd tegyük a turmixgépbe. Ha fagyasztott, akkor kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten állni, míg kienged, utána pakoljuk a gépbe.

Ezután adjuk a többi hozzávalót is a gyümölcshöz, majd turmixoljuk simára.

Rögtön kínáljuk, vagy hagyjuk picit összeérni az ízeket.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon