Laktató görög rakott tészta rengeteg hússal: másnap is isteni
Nagyon tartalmas ez a görög rakottas, csak szeretni lehet, a húsos ragu önmagában is megér egy misét.
Magyarosan nevezzük darált húsos tésztának, de a világon taco pasta néven ismerik ezt az ételt. A szaftos, finom fogás pofonegyszerűen készül, kicsit pikáns. Az étel ízesítésénél taco-fűszerkeveréket használunk, ez bármelyik boltban beszerezhető. Ha azonban szeretnéd, otthon is kikeverheted, itt találod hozzá a receptet.
A szaftos fogást még izgalmasabbá teheted, ha tortillachipssel is megbolondítod. Ha pedig szeretnéd, szórd meg jó sok sajttal, és így told a sütőbe néhány percre, míg az szépen rápirul a tésztaétel tetejére.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. (A tészta főzővizéből tegyünk félre 1-2 dl-t.)
A darált húst kevés olajon pirítsuk 15-20 percig, közben kevergessük, és fűszerezzük sóval és borssal.
Vegyünk elő egy másik serpenyőt vagy lábast, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát, ezután keverjük hozzá a fokhagymát, taco-fűszerkeveréket, Worcestershire-szószt és a vizet (1-2 dl), majd főzzük addig, amíg felforr.
Ezután keverjük hozzá a tésztát, darált húst, paradicsompassatát és a reszelt sajtot. Az ételt főzzük még 2-3 percig, gyakran kevergetve, majd kínáljuk.
Az elkészült darált húsos tésztát tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal vagy finomra aprított petrezselyemmel és korianderrel is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu