Szaftos, mediterrán fűszerezésű kolbászos tészta: a kiadós fogás 30 perc alatt elkészül

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A chorizo kolbásszal dúsított tésztát a mediterrán ízek szerelmesei imádni fogják.

Egy hosszú, fárasztó nap után alig várja az ember, hogy hazaérkezzen és szerettei társaságában elfogyasszon valami finom, meleg vacsorát. Ilyenkor mindenki a gyors megoldásokat részesíti előnyben, olyan ételek kerülnek terítékre, amelyek maximum fél óra alatt elkészülnek. A tésztás ételek többsége ilyen. Szerencsére rengeteg recept közül lehet válogatni, így mindig valamilyen új finomságot tehetsz az asztalra.

Míg felteszed a vizet forrni az általad választott tésztának, egy másik fazékban a kolbászos ragut dobhatod össze. Mivel mediterrán fűszerezést kap a kolbászos tészta, a legjobb, ha chorizót választasz hozzá, de füstölt kolbásszal is lehet dolgozni helyette. Az ízekben gazdag raguba szárított paradicsom is kerül, de ha kicsit karakteresebb zamatot szeretnél adni az ételnek, akkor chilipaprikát is használj.

A ragu a hozzáadott tejszíntől lesz elképesztően szaftos. Ha teheted, friss bazsalikomot használj, de az őrölt változat is megteszi. Az így készült kolbászos tészta eteti magát, olyan finom, pillanatok alatt el fog tűnni a tányérról.

Kolbászos tészta

ktct

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 350 gramm tészta
  • 700 gramm paradicsom passata
  • 200 gramm chorizo kolbász
  • 125 milliliter főzőtejszín
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 70 gramm szárított paradicsom
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • kevés olaj

Tálalás

  • sajt vagy petrezselyem ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A finomra vágott hagymát kezdjük el dinsztelni kevés olajon, amikor a hagyma összeesett, dobjuk rá a finomra aprított szárított paradicsomot és a zúzott fokhagymát. 2-3 perc eltelte után a vékonyra szelt kolbászkarikák is mehetnek a hagymához. Alapos keverés után a passatát is öntsük a kolbászra, majd jöhetnek a fűszerek: só, bors, bazsalikom, füstölt pirospaprika. 4-5 perc eltelte után a tejszínt öntsük a ragura, rottyantsuk egybe, majd tálaljuk a tésztával egybekeverve.  

A kínált tésztára kerülhet reszelt sajt vagy finomra vágott friss petrezselyem, de nélkülük is szervírozható.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük