Sütőben pirult, krémes gnocchi: a kiadós finomság ropogós szalonnakockákat rejt

37807073 2885143 e469dce02c699c2b6b19c790ed69e17d wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olaszok kedvelt krumplis tésztáját, a gnocchit nagyon változatosan lehet elkészíteni, akár kicsit magyarosan, szalonnával és sajttal egybesütve.

Gnocchit érdemes házilag gyártani, igaz, kissé időigényes, ezért megbocsájtható, ha a boltban veszel 1-2 zacskóval, a rohanós napokon jól jön, még ha nem is lesz olyan finom, mint a frissen készített.

A krumplis galuskákat szinte mindig sűrű paradicsomos vagy selymes tejszínes szószokkal szokták egybeforgatni, pedig levesbetétnek is tökéletes, de gyors megoldásként szalonnával, sok sajttal készítve is a sütőbe lehet tolni. Egyszerű, finom, azt is lehetne mondani, fúziós megoldás, hisz a gnocchi miatt olaszos, a szalonna miatt pedig magyaros, persze akkor, ha jófajta háziból készíted. 

Szalonnás gnocchi

37807091 70f8745cc2b526cd8155206f7e8bac07 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gnocchi
  • 10 dekagramm vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 25 dekagramm szalonna
  • 15 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A bolti gnocchit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, vagy készítsük el házilag az olaszok krumplis tésztáját.

A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra.

A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, forgassuk bele a gnocchit, fűszerezzük sóval és borssal, pirítsuk néhány percig (4-5 perc), majd öntsük hőálló edénybe. Forgassuk egybe a sült szalonnakockákkal, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük