![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütőben pirult, krémes gnocchi: a kiadós finomság ropogós szalonnakockákat rejt
![37807073 2885143 e469dce02c699c2b6b19c790ed69e17d wm](https://kep.index.hu/1/0/3793/37931/379314/37931427_2894355_3c87253de4cff4c947c33f908868ab5b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az olaszok kedvelt krumplis tésztáját, a gnocchit nagyon változatosan lehet elkészíteni, akár kicsit magyarosan, szalonnával és sajttal egybesütve.
Gnocchit érdemes házilag gyártani, igaz, kissé időigényes, ezért megbocsájtható, ha a boltban veszel 1-2 zacskóval, a rohanós napokon jól jön, még ha nem is lesz olyan finom, mint a frissen készített.
A krumplis galuskákat szinte mindig sűrű paradicsomos vagy selymes tejszínes szószokkal szokták egybeforgatni, pedig levesbetétnek is tökéletes, de gyors megoldásként szalonnával, sok sajttal készítve is a sütőbe lehet tolni. Egyszerű, finom, azt is lehetne mondani, fúziós megoldás, hisz a gnocchi miatt olaszos, a szalonna miatt pedig magyaros, persze akkor, ha jófajta háziból készíted.
Szalonnás gnocchi
![37807091 70f8745cc2b526cd8155206f7e8bac07 wm](https://kep.index.hu/1/0/3793/37931/379314/37931437_aaaedd9255228ce41c4a2909ceb929e5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 10 dekagramm vaj
- só és bors ízlés szerint
- 25 dekagramm szalonna
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A bolti gnocchit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, vagy készítsük el házilag az olaszok krumplis tésztáját.
A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra.
A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, forgassuk bele a gnocchit, fűszerezzük sóval és borssal, pirítsuk néhány percig (4-5 perc), majd öntsük hőálló edénybe. Forgassuk egybe a sült szalonnakockákkal, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!