Pestós csirkesaláta paradicsommal és rukkolával: könnyű, mégis laktató
A méregzöld bazsalikomos mártást, a pestót otthon is elkészítheted. Rukkolás, paradicsomos csirkesaláta önteteként fenséges.
Az igazán édes és lédús paradicsom szezonja viszonylag rövid, így érdemes minél többet venni belőle és minél változatosabb formákban felhasználni. Készíts belőle lecsót, de olajban is elteheted, konfitálhatod. Az üvegben nagyon jól fog mutatni a kamrapolcon, és már egy egyszerű pirítóssal is tökéletes vacsora lehet.
Szárított paradicsomot is készíthetsz belőle, ha megőriznéd télre a zamatát, amelyből - fűszerekkel összeturmixolva - akár pesto is készülhet. Az eredeti pesto bazsalikommal készül, de bármilyen zöldből készíthetsz krémet.
A hozzávalókat tegyük aprítógépbe, majd pürésítsük majdnem krémesre, de nem baj, ha a paradicsom itt-ott darabokban van. Kész is van, rengetegféleképpen felhasználható.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu