![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres, szaftos szecsuáni csirke otthon készítve, ízfokozók nélkül
![szecsuáni csirke cover](https://kep.index.hu/1/0/3704/37045/370450/37045051_2828613_c59d965153ea4319c57db2fd6d821254_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egyik legnépszerűbb, kínai gyorséttermi fogás a szecsuáni csirke friss, roppanós zöldségekkel.
Amikor kínai étteremben jársz, ez a fogás mindig szerepel az ételsorban. A csirkét csípős szószban tálalják, színes zöldségekkel körülvéve. A szószból nem hiányozhat az ecet és a szójaszósz sem.
A szecsuáni csirke igazából egy készítési módot jelöl, Kínának ebben a tartományában wokban rázva pirítják az ételt, ezek a legtöbbször nagyon csípősek. A legismertebb, itthon csak szecsuáni csirkének nevezett fogás a kung pao, vagyis a mogyorós csirke.
Ha nem szereted a csípős ízt, de maradnál a kínai vonalon, akkor készíts illatos, omlós csirkemellet, amely tulajdonképpen egy ízletes és ropogós párizsias bunda. A csípős ízek kedvelői pedig ezt a káposztasalátát választhatják a húsok mellé.
Szecsuáni csirke
![szecsuáni csirke recept](https://kep.index.hu/1/0/3704/37045/370456/37045615_6ca952c40a012e8c23da82ee49ef30f7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell
- 3 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál barna cukor
- 5 evőkanál szójaszósz
- 40 milliliter víz
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 darab cukkini
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint chilipor
- 1 marék földimogyoró
- 1.5 evőkanál fehérborecet
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázzuk vagy csíkozzuk fel, majd szórjuk rá a keményítőt, a cukrot, öntsünk rá egy evőkanál szójaszószt és egy kevés vizet, jól forgassuk össze.
A cukkinit és a paprikát vágjuk kis darabokra, az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát is vágjuk egészen picire.
Wokban forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a fokhagymát és a csirkemellet, szórjuk rá a chilit, pirítsuk pár percig, majd vegyük ki és tegyük félre. Tegyük a wokba a cukkinit, a paprikát és a mogyorót, pároljuk 3-4 percig, majd öntsük rá a maradék szójaszószt, az ecetet és a vizet. Tegyük vissza a csirkét, adjuk hozzá a zöldhagymát, takarjuk le és pároljuk 4-5 percig.
A végén szórjuk meg cayenne-borssal, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!