Ízekben gazdag székely csirke: a tepsis fogás mindenkit elvarázsol

Székely csirke cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A székely csirke rakottas étel, hasonlít a rakott krumplihoz, mégsem ugyanaz a két étek. A csirkehússal készült fogásban tejszín és tárkony is szerepet kap, hétvégi ebédre tökéletes választás.

Az erdélyi és a francia konyha kedveli a tárkonyt, ami nem is csoda, hisz rendkívül ízletes fűszernövény. A tárkony remekül illik csirkés fogásokba, bátran csempészheted levesekbe és ragukba is.

Combbal is működik a recept!

Ez a tejszínes rakottas csirkemellel készül, de csirkecombbal is kipróbálhatod. Én a krumplit karikázva rétegeztem, de ha szeretnéd, le is reszelheted, úgy simítsd a tepsibe.

Székely csirke

Székely csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 10 dkg szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük puhára, majd kihűlés után pucoljuk meg és karikázzuk fel.

A húst szeleteljük fel, ha szükséges, picit klopfoljuk ki, ezután sóval és borssal fűszerezzük.

Az előkészített húst kevés olajon pirítsuk oldalanként 3-4 percig, majd szedjük tányérra és tegyük félre.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és pirítsuk le.

Vegyünk elő egy jénait vagy tepsit és kenjük ki olajjal, majd a karikákra vágott burgonya felét sorakoztassuk rá.

Helyezzük a krumpliszeletekre a húst, majd szórjuk rá a pirított szalonnát és a reszelt sajt felét. Ezután a maradék burgonyát pakoljuk a sajttal borított húsra.

A tejszínt keverjük össze a sóval, borssal és tárkonnyal, majd öntsük a tepsibe pakolt krumplira és húsra. Ezután a maradék sajtot is szórjuk rá, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon