Szendvicskrém tökmagból - tíz perc alatt kész, és mindenki imádni fogja
Olasz módra, aszalt paradicsommal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az utóbbi időben a heti, sőt, napi bevásárlásaink állandó szereplője a tökmag. Hol héjastól, hol héj nélkül, mindegy, minden formájában használom. Például szendvicskrémnek is.

Magból szendvicskrémet készíteni nem olyan nagy találmány, főleg a fekete öves pesztó rajongóknak: innen már csak egy lépés, hogy kihagyjuk a friss zöldeket, meg parmezánt, és a magra alapozzunk mindent. Én persze mostanában csak tökmagban tudok gondolkozni, ami állítólag nagyon egészséges, például jót tesz a prosztatának. Mondjuk, az nekem pont nincs, de a társadalom felének meg van, szóval ez egy hasznos információ volt most.

Lényeg, hogy a tökmag darálva és mindenféle finomsággal vegyítve szendvicskrémmé alakítható. Belekeverhetünk például tökmagolajat, ami egy roppant magától értetődő megoldást, már csak sózni kell, és kész is a szendvicskrém, de egy kis zöldfűszer sem fog ártani neki. Persze jó, ha van egy erős kutter is otthon.

Végtelen lehetőségek

Vehetjük mediterránra a figurát, és zúzhatunk bele aszalt paradicsomot, bazsalikomot, olajbogyót. Vagy vegyíthetjük különböző tejtermékekkel: krémsajttal, tejföllel vagy vajjal. A lényeg csak az, hogy a tökmag domináljon, abból legyen a keverékünkben a legtöbb. A receptben a kedvencemet, az olasz stílusú tökmagkrémet mutatjuk be.

Mediterrán tökmagkrém

tökmagkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 20 dekagramm héj nélküli tökmag
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj (mehet a paradicsomról)
  • 1 marék fekete olajbogyó, magozott
  • 1 ízlés szerint
  • 3 darab bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

Először egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot annyira, hogy illatozni kezdjen.

Áttöltjük a kutterbe (késes robotgép), hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg durva, szemcsés, ám kenhető állagot nem kapunk.

Ha kevésnek találjuk az olajat, menet közben tölthetünk még hozzá. Kész.
Ezt is szeretjük