
Szendvicskrém tökmagból - tíz perc alatt kész, és mindenki imádni fogja
Olasz módra, aszalt paradicsommal
Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
Az utóbbi időben a heti, sőt, napi bevásárlásaink állandó szereplője a tökmag. Hol héjastól, hol héj nélkül, mindegy, minden formájában használom. Például szendvicskrémnek is.
Magból szendvicskrémet készíteni nem olyan nagy találmány, főleg a fekete öves pesztó rajongóknak: innen már csak egy lépés, hogy kihagyjuk a friss zöldeket, meg parmezánt, és a magra alapozzunk mindent. Én persze mostanában csak tökmagban tudok gondolkozni, ami állítólag nagyon egészséges, például jót tesz a prosztatának. Mondjuk, az nekem pont nincs, de a társadalom felének meg van, szóval ez egy hasznos információ volt most.
Lényeg, hogy a tökmag darálva és mindenféle finomsággal vegyítve szendvicskrémmé alakítható. Belekeverhetünk például tökmagolajat, ami egy roppant magától értetődő megoldást, már csak sózni kell, és kész is a szendvicskrém, de egy kis zöldfűszer sem fog ártani neki. Persze jó, ha van egy erős kutter is otthon.
Végtelen lehetőségek
Vehetjük mediterránra a figurát, és zúzhatunk bele aszalt paradicsomot, bazsalikomot, olajbogyót. Vagy vegyíthetjük különböző tejtermékekkel: krémsajttal, tejföllel vagy vajjal. A lényeg csak az, hogy a tökmag domináljon, abból legyen a keverékünkben a legtöbb. A receptben a kedvencemet, az olasz stílusú tökmagkrémet mutatjuk be.
Mediterrán tökmagkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm héj nélküli tökmag
- 6 darab aszalt paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj (mehet a paradicsomról)
- 1 marék fekete olajbogyó, magozott
- 1 ízlés szerint só
- 3 darab bazsalikomlevél
Elkészítés:
Áttöltjük a kutterbe (késes robotgép), hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg durva, szemcsés, ám kenhető állagot nem kapunk.
Ha kevésnek találjuk az olajat, menet közben tölthetünk még hozzá. Kész.