Szezonja van: baconbe göngyölt zöldbab ropogós sajttal a tetején

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a zöldbabot, akkor azért, ha nem akkor azért, mert most meg fogod szeretni. Roppanós zöldbabcsokor baconbe göngyölve, mustármártással, sajttal sütve, isteni ebéd vagy vacsora. Elkészíteni sem egy ördöngösség, viszont biztos a siker.

Mostanában terem a zöldbab, de ne izgulj, akkor sincs semmi baj, ha nem vagy egy fekete öves piacra járó, mert fagyasztottból is nyugodtan el lehet készíteni ezt az ételt. Lényeg, hogy ne daraboltat válassz, hanem olyat, amiben egyben vannak a szép, hosszú hüvelyek.

Ezeket kell gusztusosan baconbe kötegelni, majd jöhet rá a mustármártás, ami nagyon izgalmas bukét ad neki. Nyugalom, édeskés, a gyerekek is imádni fogják. A szószra pedig a reszelt sajt jön, így toljuk be a sütőbe, és sütjük piros-ropogósra.

Egytálétel

Ez így, főleg nyáron egy teljes étkezés, sem köret, sem hús, se semmi nem kell hozzá, mert minden benne van. Az utóbbi idők egyik legjobb találmánya, érdemes kipróbálni.

Fotó: Shutterstock

Baconbe göngyölt zöldbab

baconbe göngyölt zöldbab

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 75 dekagramm zöldbab
  • 20 dekagramm szeletelt bacon
  • 5 dekagramm A mustármártáshoz vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 250 mililiter tejföl
  • 20 dekagramm A tetejére sajt
  • 1 ízlés szerint só&bors
  • 2 dekagramm vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot blansírozzuk, vagyis egy percre forró sós vízbe dobjuk, majd kiszedjük, és hideg vízben lehűtjük, így roppanós marad sülés után is (elvileg).

Fogunk egy marék zöldbabot, nagyjából 10 darabot, és szépen párhuzamosra állítjuk a szálakat. Körbegöngyöljük egy szelet baconnel, és vajazott tepsire tesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a bab.

Felmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Elkészítjük a mustármártást: a vajon kissé megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a mustárt és a cukrot, majd legvégül a tejfölt. Ha túl sűrű, tehetünk bele még tejet vagy tejfölt. Egyet rottyan, és kész.

A mustármártást ráöntjük a szépen sorakozó zöldbab kötegekre, majd a tetejére reszeljük a sajtot.

Betoljuk a sütőbe, akkor van kész, amikor a sajt gusztusos pirosra sült.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük