Villámgyors tészta aszalt paradicsommal és fokhagymával - Alig kell hozzá valami
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokszor a legegyszerűbb feltét adja a legnagyobb ízélményt, az aszalt paradicsom tökéletes egy könnyed nyári tésztaételhez.
A spagetti szuper választás, ha se időd, se kedved nincs hosszan főzőcskézni, de meleg ételt szeretnél az asztalra tenni. Az a legjobb, ha a szósz és a tészta elkészítése ugyanannyi időt vesz igénybe, egyszerre készülnek el. Sokszor még a hús sem hiányzik belőle, ha zöldségekkel és sajttal főzöd, akkor ugyanúgy eltelít. Ha izgalmas receptre vágysz, próbáld ki a sütőben sült változatot, amelyhez a nyár egyik kedvenc zöldségét, cukkinit forgass.
Nyáron talán a paradicsomos alapú spagetti jobb választás, mint a tejszínes, könnyedebb egy fokkal. A paradicsom nemcsak szószként, hanem szárított formában is jól megy a tésztához - így tudsz házilag aszalt paradicsomot készíteni, amelyet aztán olajban is el tudsz tenni. Az aszalt paradicsom pedig fokhagymával és egy kevés parmezánnal pont elég egy kiadós, de könnyed spagettifeltétnek.
Szicíliai spagetti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm spagetti
- 50 gramm szárított paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A spagettit főzzük al dente-re lobogó, sós vízben, majd szűrjük le. A fokhagymát és a szárított paradicsomot vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olívaolajat, majd dobjuk rá a fokhagymát, a szárított paradicsomot és a chilipelyhet. Vegyük le a hőmérsékletet és folyamatosan keverjük 1-2 percig, majd tegyük félre. Forgassuk bele a leszűrt tésztát, tegyük vissza a gázra és keverjünk rajta egyet.
Vegyük le a tűzről, szórjuk meg parmezánnal és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images