Mamaféle ecetes saláta színes zöldségekkel: sültek és pörkölt mellé is tökéletes

escover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós saláta maradék zöldségekből is készülhet, mindenféle húsos fogás mellé remek kísérő.

Nyáron a nagymamám egyik kedvelt hobbija volt, hogy télire feltöltötte a kamrát mindenféle finomsággal. A gyűjteményből a lecsó sem hiányozhatott, épp ezért mindig volt otthon rengeteg paradicsom és paprika. Persze nem zárta az összes zamatos zöldséget üvegbe, a mama gyakran készített belőlük ecetes salátát is.

A vitaminbomba egyszerűen készül, egy kevés ecet is elég rá, de úgy is készülhet, hogy 2 deciliter vízbe keversz bele 2-3 evőkanál ecetet és ugyanennyi cukrot. Utóbbi mennyisége tőled függ, attól, hogy mennyire szereted édesen a salátát. Az öntetet tedd hűtőbe, majd tálalás előtt öntsd a zöldségekre, a hideg saláta a nyári hőségben nagyon jól fog esni, sültek, rántott hús, pörköltfélék mellé is tökéletesen illik. A paprikafajtákat érdemes mixelni, ha nem szereted a csípőset, akkor kápiát vagy pritamint használj helyette.

Színes ecetes saláta

esct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab tv-paprika
  • 2 darab hegyes-erős paprika
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 3 darab lilahagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál ecet
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg és tetszőlegesen daraboljuk fel őket. A legjobb, ha a hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat szintén, a paradicsomot félbe.

A zöldségeket először sóval forgassuk egybe, majd 5 perc után ecettel. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük