![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni köret rizs és tészta helyett: szőlős-almás bulgur
![bulgurcover](https://kep.index.hu/1/0/2942/29421/294210/29421061_2258103_ca7d7fcdff1d03fad6872d1f7e828630_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Minden belekerül ebbe a köretbe, ami őszi: szőlő, alma és dió is van benne, annyira jó, hogy félő, elvonja a figyelmet a főételtől.
Nálunk a bulgur már lassan nagyobb népszerűségnek örvend a rizsnél is, ami azért is jó dolog, mert iszonyú gyorsan elkészül, hidegen, másnap is nagyon finom és rengeteg ízt képes felvenni. A rizzsel ellentétben a bulgurt egyszerűen képtelenség elrontani, nem lehet péppé főzni, mindig pergős marad.
Édeskés, savanykás végeredmény
Éppen ezért szolgáltat remek alapot salátákhoz és egytálételekhez is, a közel-keleti konyha nagyon szereti variálni. Készítik gránátalmával, paradicsomosan-csípősen vagy éppen rengeteg zöldfűszerrel. Most ezektől teljesen eltérő módon, édesen készítettem el, almával, szőlővel és dióval. Azért nem teljesen édes a végeredmény, mert kerül rá sok citromlé és olívaolaj is, hogy helyreálljon az egyensúly.
Talán a különböző édes és savanyú ízek keveredésétől és a sok különböző módon ropogós állagtól lesz annyira különleges. A legjobban egyszerű sült húsok mellé megy, én is az itt leírt szuper grillcsirke mellé ettem hasonlót először.
Szőlős-almás bulgur
![szőlős-almás-bulgur - 1 copy](https://kep.index.hu/1/0/2939/29398/293983/29398385_a29ef0e6f50c2afe3d0a48d603b65431_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 200 gramm bulgur
- 2 csipet só
- 150 gramm szőlő
- 1 darab alma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 marék dió
Elkészítés:
A bulgurt leöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi, sózzuk és lefedve állni hagyjuk, míg magába nem szívja a vizet és meg nem puhul. Leszűrjük, elkeverjük az apró kockákra vágott almával, a szőlővel (Ha nagyszemű, akkor érdemes a szemeket félbevágni) és a durvára tört dióval. Meglocsoljuk a citromlével és az olajjal, ha kell, adunk hozzá még egy kis sót, és alaposan elkeverjük, hogy a citromlé bevonja az almakockákat és ne barnuljon be.
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!