Pihe-puha sztracsatellás muffin: dupla adagban érdemes sütni
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A puha tésztájú muffinban kétfajta csoki dominál, fehér és tej, ha pedig szeretnéd, a tetejét is bevonhatod valamelyikkel.
A sztracsatella fagyi és joghurt formájában is nagy siker, de süteményekben, akár muffintésztában is jól érvényesülnek a csokidarabok.
A muffinra soha nem lehet ráunni, legalábbis szerintem, ha van egy jó alaprecepted, azon mindig lehet variálni, rengeteg mindennel dúsítható a tészta. Mióta kipróbáltam a mascarponét muffinba keverve, azóta minden alkalommal használom, mert hihetetlenül levegős és puha lesz tőle a tészta belső szerkezete, még másnap is olyan, mintha frissen sült volna.
Az alábbi receptbe csoki is került, de nemcsak tejcsokit, hanem fehéret is használtam. Ha még izgalmasabban szeretnéd elkészíteni, netán gyerekzsúrra viszed a sütit, vond be a tetejét is olvasztott csokival és szórj rá dekorcukorkát, a lurkók odáig lesznek érte.
Sztracsatellás muffin
Hozzávalók 16 darabhoz
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 bögre cukor
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- tej szükség szerint
- 10 dekagramm tejcsoki
- 10 dekagramm fehér csoki
- fehér- vagy tejcsoki a bevonáshoz (opcionális)
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
A fehér- és a tejcsokit daraboljuk fel, tegyük félre.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A puha vajat keverjük össze a cukorral, utána a mascarponét, a tojásokat és a vaníliakivonatot is adjuk hozzá, dolgozzuk egybe.
A lisztet dolgozzuk össze a vajas keverékkel, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy lazítsuk a masszát (körülbelül fél bögrényit). Amikor csomómentes a tészta, a csokidarabokat is adjuk a masszához.
A muffinformákat béleljük ki kapszlikkal, mindegyikbe adagoljunk 1 fagyiskanálnyi tésztát. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe a muffinokat, 15-25 perc alatt süssük készre.
Ha szeretnénk, akkor a muffinok tetejét bevonhatjuk fehér- vagy tejcsokival, de nem muszáj.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors