![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Légies tajvani palacsinta az új őrület – Mutatjuk, hogy lesz a legfinomabb
![tajpalicov](https://kep.index.hu/1/0/3347/33472/334727/33472724_2564306_2c9027d7a8a033d303e3458a3587e80f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha Mexikóban barangolunk, minden egyes sarkon taco büfébe botlunk, az ország street foodja az egész világot meghódította - most a palacsintával történik valami hasonló, csak épp a kontinens egy másik pontján.
Napjainkban a street foodok nagy népszerűségnek örvendenek, minden országban érdemes felfedezni az utcai standokat, hiszen valóságos csodákra lelhetünk. Ma már nem is kell repülőre ülni az élményért, az interneten is bepillantást nyerhetünk a street foodok világába. Ázsiában például a tojáshabbal készült piskóták, palacsinták és egyéb finomságok hódítanak. A híres, habos japán palacsintáról korábban már olvashattatok az oldalon, most azonban a tajvani rokon a soros, ami ugyanolyan légies, mégis más.
A tajvani palacsinta lényege, hogy a tojássárgáját és fehérjét külön-külön keverjük ki nagy figyelemmel, majd az egészet egybeforgatjuk. Sülhet kissé laposabban is, de ha vállalkozó kedvűek vagyunk, tegyük egymásra a sülő palacsintákat, így nagyon mutatós tornyot kapunk. Az így készült palacsinta porcukorral megszórva is isteni lesz, de ha különlegesebb élményre vágyunk, házi vaníliakrémet és tejszínhabbot érdemes mellé kínálni.
Tajvani palacsinta
![tajpalict](https://kep.index.hu/1/0/3347/33472/334728/33472816_354ee1b1beb6ecbfe164d71df0c442e3_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojássárgája
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 20 milliliter tej
- 35 gramm liszt
- 2 gramm sütőpor
- 2 darab tojásfehérje
- 45 gramm cukor
- kevés vaj vagy olaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejet, aztán beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, alaposan kikeverjük.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra keverni, körülbelül 30 másodperc múlva cukrot öntünk hozzá, amit fokozatosan adagolunk.
A tojásfehérjét kis adagokban a sárgájához forgatjuk, majd a selymes keveréket habzsákba töltjük.
Forró, enyhén kiolajozott vagy vajazott serpenyőbe a habzsákból 2 nagyobb halmot nyomunk (egymás mellé), ezek szépen el fognak terülni a serpenyőben úgy, mintha amerikai pufi palacsintát sütnénk, de annál testesebb lesz. Fedő alatt 3-5 percig süssük őket, majd spatula segítségével fordítsuk meg a palacsintákat és süssük készre.
Ha bátrabbak vagyunk és tényleg magas palacsintát szeretnénk, akkor spatula segítségével nyúljunk az egyik palacsinta alá, majd a remegős részét - ami még nem sült meg - tegyük a másik palacsintára, kicsit nyomkodjuk meg, hogy szépen összesüljenek. Tegyük vissza a fedelet a serpenyőre, 2-3 percig süssük így is a palacsintát, majd fordítsuk meg, fedő alatt további 2-3 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!