Omlós csirkecombok vele sült krumplival és birsalmával: rozmaringos pác a lelke
A krumplival és birsalmával sült csirkecomb hamisítatlan őszi fogás.
Ha szereted a sült csirkecombot, próbáld ki ezt az izgalmas tandoori változatot, nagyon fűszeres és szaftos lesz a pácnak köszönhetően. A nedves pác alapja krémes görög joghurt, amely átjárja, puhítja a húst, és olyan pikáns, melegítő fűszerek kerülnek bele, mint a gyömbér, chili, paprika, és mindennek a lelke, a garam masala.
Az indiai fűszerkeveréket készen a legegyszerűbb beszerezni, de ha házilag készítenéd, akkor egész koriandermagra, római köményre, fahéjra, szegfűszegre, szerecsendióra, babérlevélre, borsra és kardamomra lesz szükséged. Ezeket aztán meg kell pirítani, majd mozsárban porrá törni.
Mivel a hús nagyon szaftos és vajpuha lesz, leggyakrabban naankenyérrel kínálják, mindenképp próbáld ki házival.
A csirkecombot tisztítsuk meg, ha szükséges. Az összes többi hozzávalót keverjük össze egy tálban.
Tegyük a pácba a combokat, forgassuk össze, majd fedjük le fóliával a tálat. Tegyük a hűtőbe minimum 8 órára, de akár egy egész napra is.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A combokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róluk, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg teljesen át nem sül a comb.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu