Ropogós saláta tarlórépából: citromos öntettel a legfinomabb

3
Nyomtatás
tarlorepasalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Valódi vitaminbomba a ropogós, minimalista saláta, amelyben a méltatlanul mellőzött tarlórépa a főszereplő.

A tarló- vagy kerekrépa egy kevéssé ismert gyökérzöldség, pedig érdemes lenne gyakran fogyasztani, mert valódi vitaminbomba és nagyon finom! Az íze a retekhez hasonlít, de annál enyhébb, kevésbé csípős. Tökéletes alapja lehet főzeléknek és levesnek is, de nyers salátában is nagyon jól működik.

Az alábbi recept nagyon egyszerű és minimalista: a tarló- mellé sárgarépa kerül, és az egészet a friss petrezselyem, a citromlé és az olívaolaj fogja össze. Ha szeretnéd, bátran feldobhatod az alapreceptet, mehet bele másmilyen zöldfűszer, magvak, de akár alma is.

Tarlórépasaláta

tarlorepasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db tarlórépa
  • 3 db répa
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle répát pucoljuk meg, majd reszeljük le. A petrezselymet vágjuk finomra.

Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük egybe. Ízlés szerint sózzuk.

Tálalásig hűtőben tároljuk, de azt tartsuk észben, hogy a lereszelt tarlórépa elszíneződhet, úgyhogy a legjobb, ha rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon