
Házi vinaigrette öntet 5 perc alatt: citromos változatot mutatunk

Ez a citromos vinaigrette annyira ízletes, izgalmas és frissítő, hogy minden más bolti öntetet elfelejthetsz.
A citrusos öntetek és szószok igazi jolly jokernek számítanak, hiszen nagyon sok étellel kombinálhatók, és anélkül hozzák ki az alapanyagok ízét, hogy azokat elnyomnák. Ezzel a vinaigrette-tel sincs ez másként, hiszen egy frissítő és üde kiegészítő, amit öröm lesz az ételre locsolni.
Ez a citromos vinaigrette a saláták mellett sült zöldségek, leveles zöldségek vagy akár gabonaalapú köretek ízesítője is lehet, és annyira egyszerű összedobni, hogy akár utolsó pillanatban is elkészítheted. Mivel hűtőben 1 hétig is eláll, megéri nagyobb adagot betervezni, amit aztán többször is felhasználhatsz.
-
2023-05-17 09:36:01
-
2023-05-11 10:32:02
-
2023-04-22 11:08:02
Citromos vinaigrette

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 60 ml friss citromlé
- 1 tk Dijoni mustár (vagy sima mustár)
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 tk juharszirup vagy méz
- 0.25 tk só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 80 ml olívaolaj
- 0.5 tk friss vagy szárított kakukkfű (opcionális)
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, a mustárt, a fokhagymát, a juharszirupot vagy mézet, a sót és a borsot.
Kisebb adagokban keverjük hozzá az olívaolajat, és folytassuk a keverést, amíg az öntet összeáll.
Adjuk hozzá a kakukkfüvet, ha használunk, és öntsük jól záródó edénybe. Hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!