
Tartalmas, sűrű lencseleves: nem kell mellé második fogás

A lencse az egyik legtartalmasabb és legsokoldalúbb alapanyagunk, érdemes belőle minél többet fogyasztani. A belőle készült leves annyira laktató, hogy második sem kell majd mellé.
A hüvelyesek, és köztük a lencse egy igazi fehérjebomba a növények között, ráadásul rostokban is bővelkedik. Megéri gyakrabban becsempészned az étrendedbe, hiszen a legtöbb ételt annyira tartalmassá varázsolja, hogy még a húst is kihagyhatod.
Ezzel a levessel sem történik másként: a gazdag fűszerezés, a sűrű és krémes textúra garantáltan elfeledteti veled még a második gondolatát is. Ha nagyobb adagot készítesz belőle, akkor a maradékot le is fagyaszthatod, így ha megkívánnád, bármikor élvezheted az ínycsiklandó, melengető fogást.

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Tartalmas lencseleves

Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál közepes répa
- 450 g krumpli
- 300 g lencse
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 2 tk apróra vágott friss petrezselyem
- 1 tk rozmaring
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 1 üveg paradicsompassata (kb. 600 g)
- 1 l zöldségalaplé
- 1 tk mustár (dijoni)
- 2 tk balzsamecet
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben forraljunk olívaolajat, és dinszteljük benne az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát 7-8 percig. Adjuk hozzá a felkockázott répát és egy csipet sót, majd pároljuk őket további 3 percig.
Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, a megmosott lencsét, a fűszereket, a maradék sót, az alaplevet és a paradicsomszószt, és alacsony hőfokon főzzük a levest addig, amíg minden hozzávaló megpuhul (kb. 40-45 perc).
Keverjük a leveshez a balzsamecetet és a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, ha szükségét érezzük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!