Tartalmas tavaszi borsókrémleves: vitaminbomba fogás tele ízekkel

4
Nyomtatás
Tavaszi-borsokremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készíts üde, tavaszi vitaminlevest, amelyben a zöldborsó a főszereplő, de olyan értékes és finom hozzávalók is megtalálhatók benne, mint a spenót, a zeller, a metélőhagyma vagy a menta.

Ez a vibrálóan zöld leves amilyen finom és vitamindús, épp olyan egyszerűen és gyorsan készül, így kompromisszumok nélkül töltheted fel a szervezetedet fontos tápanyagokkal. Olyan értékes alapanyagok alkotják, mint a zöldborsó, a spenót és a zeller, és krumplitól lesz tartalmas.

Azonban ennek az ételnek nemcsak a vitamindús hozzávalóiban rejlik az ereje, de a fűszerezése is lenyűgöző. A friss ízesítők – menta, hagyma, fokhagyma és citrom – mellett ugyanis őrölt koriander és fűszerkömény is hozzájárul a gazdag ízvilágához.

Tavaszi borsókrémleves

Tavaszi-borsokremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kis zöld chili apróra vágva
  • 3 szál szárzeller feldarabolva
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 0.5 közepes biocitrom leve és reszelt héja
  • 1 l zöldségalaplé
  • 500 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 150 g bébispenót
  • 1 ek. apróra vágott metélőhagyma
  • 1 csokor friss menta apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a szárzeller, a krumpli, a só, a bors, a kömény, a koriander, a citrom leve és héja.

Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 10-15 percig, vagy amíg a krumpli közepesen meg nem puhul. Adjuk hozzá a zöldborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli teljesen puha nem lesz.

Keverjük bele a bébispenótot, várjuk ki, amíg meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a metélőhagymát és a mentát.

Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk tetszőleges állagúra – teljesen krémes is lehet, de ha úgy jobban tetszik, akkor kisebb-nagyobb zöldségdarabokat is hagyhatunk a levesben.

Melegen vagy kihűlve fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon