
8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Ez a vibrálóan zöld leves amilyen finom és vitamindús, épp olyan egyszerűen és gyorsan készül, így kompromisszumok nélkül töltheted fel a szervezetedet fontos tápanyagokkal. Olyan értékes alapanyagok alkotják, mint a zöldborsó, a spenót és a zeller, és krumplitól lesz tartalmas.
Azonban ennek az ételnek nemcsak a vitamindús hozzávalóiban rejlik az ereje, de a fűszerezése is lenyűgöző. A friss ízesítők – menta, hagyma, fokhagyma és citrom – mellett ugyanis őrölt koriander és fűszerkömény is hozzájárul a gazdag ízvilágához.
Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a szárzeller, a krumpli, a só, a bors, a kömény, a koriander, a citrom leve és héja.
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 10-15 percig, vagy amíg a krumpli közepesen meg nem puhul. Adjuk hozzá a zöldborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli teljesen puha nem lesz.
Keverjük bele a bébispenótot, várjuk ki, amíg meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a metélőhagymát és a mentát.
Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk tetszőleges állagúra – teljesen krémes is lehet, de ha úgy jobban tetszik, akkor kisebb-nagyobb zöldségdarabokat is hagyhatunk a levesben.
Melegen vagy kihűlve fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu