Isteni, tavaszi gyümölcstekercs: 15 percen belül kész a desszert

9
Nyomtatás
tavaszitekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gyümölcssalátánál laktatóbb, egy desszertnél könnyedebb, érdemes kipróbálni az édes tavaszi tekercset.

Ha valami friss, könnyű és gyors desszertre vágysz, próbáld ki a tavaszi gyümölcstekercset, szinte semmi dolgod nem lesz vele. Csak vágd össze a tetszőlegesen választott gyümölcsöket, ez szezonban lehet eper, málna, cseresznye, de nyugodtan kísérletezhetsz a hozzávalókkal, majd csomagold őket rizspapírba. Készíts melléjük valamilyen édes szószt, és készen is vagy, tálalhatod is az egyszerű, mégis isteni édességet.

Csokiszósz helyett karamellöntettel is kínálhatod a tavaszi tekercset, de akár a gyümölcsöket is összekeverheted egy kevés vaníliás cukorral. Ha még üdébb végeredményre vágysz, friss mentát vagy bazsalikomot is csomagolj a rizspapírba a gyümölcsök mellé.

Tavaszi gyümölcstekercs

eprestavaszitekercs

Hozzávalók 6 darabhoz

Tavaszi tekercs:

  • 8 darab eper
  • 2 darab kivi
  • 1 darab alma
  • 1 darab banán
  • 1 darab citrom
  • 6 darab rizspapír

Csokiszósz:

  • 60 ml tejszín
  • 50 gramm csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Az eper leveleit szedjük le, a gyümölcsöt vágjuk vékony szeletekre. A kivit és a banánt hámozzuk meg, vágjuk karikákra. Az almát mossuk meg, vágjuk negyedekbe, szedjük ki a magházát, majd szeleteljük. Locsoljunk rá egy kevés citromlevet. 

Egy nagy tálba töltsünk meleg vizet, majd áztassuk bele a rizspapírt, elég neki 20-30 másodperc, így hajlítható lesz. 

Tegyünk magunk elé egy rizspapírt (a sima oldalával lefelé), majd halmozzunk az alsó harmadába a gyümölcsökből. Hajtsuk rá az alját, majd a bal és a jobb szélét, végül tekerjük fel. A tavaszi tekerccsel készen is vagyunk.

Készítsük el a csokiszószt: a csokit daraboljuk össze, majd öntsük nyakon a forró tejszínnel. Hagyjuk állni 1-2 percig, majd keverjük krémesre.

A csokiszósszal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon