Tavaszi tekercs sok zöldséggel, ropogósan: otthon is tökéletes lesz
A tavaszi tekercs igazi keleti ínyencség, kívül ropogós, belül üde, tele van friss zöldségekkel.
Ha valami friss, könnyű és gyors desszertre vágysz, próbáld ki a tavaszi gyümölcstekercset, szinte semmi dolgod nem lesz vele. Csak vágd össze a tetszőlegesen választott gyümölcsöket, ez szezonban lehet eper, málna, cseresznye, de nyugodtan kísérletezhetsz a hozzávalókkal, majd csomagold őket rizspapírba. Készíts melléjük valamilyen édes szószt, és készen is vagy, tálalhatod is az egyszerű, mégis isteni édességet.
Csokiszósz helyett karamellöntettel is kínálhatod a tavaszi tekercset, de akár a gyümölcsöket is összekeverheted egy kevés vaníliás cukorral. Ha még üdébb végeredményre vágysz, friss mentát vagy bazsalikomot is csomagolj a rizspapírba a gyümölcsök mellé.
Az eper leveleit szedjük le, a gyümölcsöt vágjuk vékony szeletekre. A kivit és a banánt hámozzuk meg, vágjuk karikákra. Az almát mossuk meg, vágjuk negyedekbe, szedjük ki a magházát, majd szeleteljük. Locsoljunk rá egy kevés citromlevet.
Egy nagy tálba töltsünk meleg vizet, majd áztassuk bele a rizspapírt, elég neki 20-30 másodperc, így hajlítható lesz.
Tegyünk magunk elé egy rizspapírt (a sima oldalával lefelé), majd halmozzunk az alsó harmadába a gyümölcsökből. Hajtsuk rá az alját, majd a bal és a jobb szélét, végül tekerjük fel. A tavaszi tekerccsel készen is vagyunk.
Készítsük el a csokiszószt: a csokit daraboljuk össze, majd öntsük nyakon a forró tejszínnel. Hagyjuk állni 1-2 percig, majd keverjük krémesre.
A csokiszósszal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu