Lila hagymával dúsított majonézes krumplisaláta: így lesz a legfinomabb
Éljenek a hideg saláták, amelyekből sosem elég, kötelező helyük van az ünnepi asztalon, sült és rántott húsok mellé tökéletes kísérők.
A majonézes saláták közül nekem a krumplisaláta az egyik kedvencem. A klasszikus recepttel sokszor kísérletezem, feldobom új alapanyagokkal a finomságot. Most is így tettem: öregkrumpli helyett új kerül a salátástálba, mellé pedig újhagyma és borsó.
Az öntet nálam maradt a tartármártás, ami ugye majonéz és tejföl keveréke. Én szeretem, ha picit édes az öntet, ezért tettem bele cukrot is. Érdemes mellé egy kis savasságot is csempészni, mehet bele citromlé. A salátának jól áll a pikáns íz, ezért Cayenne-bors is kerülhet bele. Majonéz és tejföl helyett pedig joghurttal dúsítva is működik a recept.
A krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és tegyük félre.
A borsót forrásban lévő vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük félre.
Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.
A majonézt a tejföllel, sóval, borssal és cukorral forgassuk egybe.
A főtt burgonyát, zöldborsót, újhagymát és a majonézes keveréket forgassuk egybe, majd lefedve, tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors