Álomfinom áfonyás süti: leveles tésztából 30 perc alatt kész
A mutatós finomság édes reggelinek is tökéletes, de desszertként is kínálhatod, pillanatok alatt elkészül.
Az egyszerű recepteket mindenki szereti, főleg, ha sütiről van szó. Van úgy, hogy hirtelen betoppannak a váratlan vendégek, vagy csak megkíván az ember egy kis házi édességet, ilyenkor pedig össze kell dobni valamit. A legjobb választás a kevert süti, mely gyorsan és egyszerűen az asztalra kerül.
A kevert finomságok közül a gyümölccsel dúsítottak a legfinomabbak. Érdemes mindig szezonális gyümölcsöt választani, és valami plusszal izgalmasabbá tenni a tésztát. Ez a plusz lehet reszelt citromhéj vagy durvára vágott mandula. Az áfonyás kevert tésztája nincs túlgondolva, a gyümölcs mellett vaníliás cukor teszi finomabbá, a puhaságát pedig a tejföl adja.
A sütőt melegítsük elő 170 fokosra.
A tepsit vagy a formát (22x22 cm) kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
Egy másik keverőtálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel keverjük össze, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá, és dolgozzuk csomómentesre. Ezután a masszát simítsuk az előkészített tepsibe.
A massza tetejére szórjuk rá a megmosott áfonyát, majd toljuk a sütőbe 30-35 percre.
A kész sütit porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu