Pihe-puha tejfölös, áfonyás süti: csak keverd egybe a hozzávalókat

tejfölös áfonyáscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás, kevert áfonyás sütemény egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel elkészíthetik.

Az egyszerű recepteket mindenki szereti, főleg, ha sütiről van szó. Van úgy, hogy hirtelen betoppannak a váratlan vendégek, vagy csak megkíván az ember egy kis házi édességet, ilyenkor pedig össze kell dobni valamit. A legjobb választás a kevert süti, mely gyorsan és egyszerűen az asztalra kerül.

A kevert finomságok közül a gyümölccsel dúsítottak a legfinomabbak. Érdemes mindig szezonális gyümölcsöt választani, és valami plusszal izgalmasabbá tenni a tésztát. Ez a plusz lehet reszelt citromhéj vagy durvára vágott mandula. Az áfonyás kevert tésztája nincs túlgondolva, a gyümölcs mellett vaníliás cukor teszi finomabbá, a puhaságát pedig a tejföl adja.

Tejfölös, áfonyás süti

Tejfölös, áfonyás süti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • vaj a forma kikenéséhez
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 50 dkg áfonya
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokosra.

A tepsit vagy a formát (22x22 cm) kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.

Egy másik keverőtálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel keverjük össze, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá, és dolgozzuk csomómentesre. Ezután a masszát simítsuk az előkészített tepsibe.

A massza tetejére szórjuk rá a megmosott áfonyát, majd toljuk a sütőbe 30-35 percre.

A kész sütit porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük