![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
20 perces tejfölös, poharas süti barackkal és áfonyával
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A nagy családi kedvenc, a tejfölös-poharas süti édesanyám receptje. Nagyon szerettük és szeretjük a mai napig a gyors, méregetés nélküli recepteket, úgyhogy azóta már nagymamám és jómagam is eltanultuk a receptet.
Amikor azt írom, hogy gyors és egyszerű, akkor tényleg a lehető legkönnyebben elkészíthető süteményre gondoljatok. Az hagyján, hogy csak össze kell keverni a hozzávalókat, de még méregetni sem kell, mindent a tejföl dobozával kell adagolni.
A sütemény tésztája elképesztően puha és omlós lesz, ennek a tejföl és az a minimális mennyiségű olaj az oka, ami belekerül. Gyümölcs ide vagy oda, ezt a tésztát önmagában is ennénk napokig. Ebből a receptből egy kisebb adag jön ki, én jénaiban sütöttem, de szülinapra akár tortaformában is elkészíthető.
Minden szezonra tökéletes recept
A sütibe bármilyen gyümölcsöt tehetünk szezontól és évszaktól függően. Mi legtöbbször meggyel sütjük, de most kísérletező kedvemben voltam, úgyhogy vettem a zöldségesnél egy nagy adag sárga húsú őszibarackot és áfonyát, és azzal készítettem.
Télen almával és körtével a kedvenc, de befőttből is készíthető. A fűszerezése is variálható, a tésztába tehetünk egy kis vaníliát vagy fahéjat, de akár kakaót is.
Barackos-áfonyás süti
![poharassüti2](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291017/29101765_e1c9c4d12197f69db14f02fa0703cf6f_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 doboz tejföl (150 g)
- 1 doboz porcukor
- 2 doboz liszt
- 0.33 doboz olaj
- 3 darab tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dekagramm áfonya
- 3 darab barack
Elkészítés:
A barackot megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, az áfonyát megmossuk.
A tejfölt öntsük egy tálba, mossuk el a dobozát, ezzel fogjuk mérni a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a tejfölhöz a tojásokat, a porcukrot és az olajat, keverjük simára.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, azt is adjuk hozzá a többi alapanyaghoz. Alaposan keverjük össze, hogy sűrű, egynemű massza legyen belőle.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsibe, jénaiba, esetleg nagyobb tortaformába. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöket, picit nyomjuk őket bele a tésztába.
180 fokon, kb. 20-25 perc alatt megsül.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!