Szaftos sertéskaraj tejfölös bundában: a sütőben érnek össze az ízek

13
Nyomtatás
Tejfölös, sajtos sertéskaraj cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó fogás egyszerűen készül, tökéletes választás hétköznapi vacsorára, és hétvégi ebédnek is megállja a helyét.

A karajt érdemes különleges bundában, jó sok sajttal a sütőben pirosra sütni. Többféle receptet is ki lehet próbálni: nagy kedvenc a Dubarry-sertésszelet vagy a kelbimbóval sült karaj. Ennyivel azonban nem merülnek ki a lehetőségek, hiszen most egy pofonegyszerű receptet mutatok, ami frissen készítve a legfinomabb!

Ízletes bunda és sok sajt!

A klopfolt hússzelet tejfölös, pikáns bundát kap, erre kerül még a reszelt sajt, majd a sütő intézi a többit. Kínálj mellé valamilyen krumplis köretet vagy salátát.

Tejfölös, sajtos sertéskaraj

Tejfölös, sajtos sertéskaraj ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 szelet karaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 250 g tejföl
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.

A lisztet mérjük tálba, és forgassuk egybe a fokhagyma-granulátummal és a Cayenne-borssal.

A tejfölt keverjük össze a tojással és a mustárral.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd vékonyan kenjük meg olajjal.

A karajszeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a tejfölös keverékbe. A bundázott hússzeleteket sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon