Sarkadi pecsenye a mama receptje alapján: kiadós és nagyon finom fogás
Varázsold az otthonodba a retró hangulatú éttermek kedvencét, a család és a barátok imádni fogják az ízletes fogást.
A karajt érdemes különleges bundában, jó sok sajttal a sütőben pirosra sütni. Többféle receptet is ki lehet próbálni: nagy kedvenc a Dubarry-sertésszelet vagy a kelbimbóval sült karaj. Ennyivel azonban nem merülnek ki a lehetőségek, hiszen most egy pofonegyszerű receptet mutatok, ami frissen készítve a legfinomabb!
A klopfolt hússzelet tejfölös, pikáns bundát kap, erre kerül még a reszelt sajt, majd a sütő intézi a többit. Kínálj mellé valamilyen krumplis köretet vagy salátát.
A húst klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
A lisztet mérjük tálba, és forgassuk egybe a fokhagyma-granulátummal és a Cayenne-borssal.
A tejfölt keverjük össze a tojással és a mustárral.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd vékonyan kenjük meg olajjal.
A karajszeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a tejfölös keverékbe. A bundázott hússzeleteket sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu