![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas, tejfölös zöldbableves: fokhagymás rántással készítve az igazi
![tzblcover](https://kep.index.hu/1/0/3626/36264/362648/36264805_2771553_f40fb71a1131d70b5e004149334b783f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A levesbe kerülhet hús is, de nélküle is megállja a helyét, ami azonban nem hiányozhat belőle, az a fokhagymás rántás.
A tartalmas leves mirelit, befőtt, zöld- vagy sárgababból is készülhet, attól függ, éppen mit kapsz a boltban vagy találsz a kamrád polcán. Az ízletes levesnek sokféle változata létezik, van, aki csak krumplit tesz a babhoz, de ha igazán tartalmasan szeretnéd készíteni, akkor répa is kerüljön bele, sőt, ha időd engedi, házi csipetkével is gazdagíthatod.
A zöldbablevesbe húst is lehet pakolni, gyakran füstölt oldalassal készítik, de szokták még kolbásszal, esetleg szalonnával gazdagítani. Most azonban egy húsmentes verzió kapja a főszerepet, egy igazán egyszerű, nagyiféle zöldbableves, ami a fokhagymás rántástól lesz különösen jóízű. Ha szeretnéd magadat a nagyi konyhájában érezni, házi ételízesítő kockát is tegyél a levesbe.
Tejfölös zöldbableves
![tzblct](https://kep.index.hu/1/0/3626/36264/362648/36264819_dc65e1b5a7f56d5079f2003a6fddbb63_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dekagramm zöldbab
- 4 darab krumpli
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- 200 gramm tejföl
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, a répákat karikázzuk fel, majd tegyük őket magas falú lábasba a mirelit zöldbabbal együtt. Engedjünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket, fűszerezzük sóval és borssal, főzzük őket puhára (körülbelül 30-40 perc).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd keverjük bele a lisztet, amikor világos zsemleszínt kap, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 2-3 perc után a pirospaprikát is keverjük hozzá. A levesből 2-3 merőkanállal merjünk a rántáshoz, keverjük csomómentesre, utána öntsük a levesre, keverjük el.
Utoljára a tejfölt keverjük hozzá, forrástól számított 2-3 perc után el is készül a leves.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!