Puha, illatos kókuszkocka: így lesz a legfinomabb a tésztája
Gyermekévek kedvelt kókuszos süteménye, amit nem lehet megunni, egy igazi retro finomság, amit te is könnyedén el tudsz készíteni.
A kókusztekercs az egyik kedvenc desszertem, hiszen gyorsan, sütés nélkül készül, és gazdag ízvilág jellemzi. Mivel a kókusz benne a legdominánsabb, nagyon könnyű a klasszikus recept összetevőit – vaj és tej – mentesekre cserélni, hiszen a kókuszolaj és a kókuszkrém csak tovább fokozza az ízek intenzitását.
Ezzel a módszerrel ráadásul egy könnyedebb desszertet készíthetsz, ami nehezebb ételekkel kombinálva sem telít el, és akkor is bátran fogyaszthatod, ha nem ehetsz tejet, vagy éppen növényi étrendet követsz. Ha pedig túl egyszerűnek tartod a hagyományos desszertet, akkor dobd fel kevés málnával!
Egy tálban keverjük össze a kakaós réteg hozzávalóit, és dolgozzuk összeálló, sűrű masszává. Borítsuk egy sütőpapírra vagy fóliára, helyezzünk a tetéjére is sütőpapírt, és nyújtsuk 4-5 mm vastag téglalapra.
Egy másik tálban keverjük össze a kókuszos krém hozzávalóit, majd kenjük a kakaós rétegre. Ha használunk, akkor szórjuk a krémre a málnát, a fólia segítségével szorosan tekerjük fel, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel. Ugyanazzal a fóliával csomagoljuk be.
2 órára tegyük hűtőbe, hogy a kókuszolaj megdermedjen. Ezt követően szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu