Házi joghurtos eperfagyi gép nélkül: a legfinomabb házi recept
Alig néhány hozzávalóból otthon is elkészítheted a krémes, joghurtos eperfagyit.
Ha csak 10 perced van desszertet készíteni, ez az eperhab tökéletes választás, semmi munkád nem lesz vele. Lényegében csak az epret kell pürésíteni, majd tejszínhabbal összeforgatni, és voilà, kész is a pohárkrém. Az egyszerű desszert úgy lesz mutatós, ha az eperpüré egy részét nem kevered a habba, hanem a tetejére kanalazod.
Hogy könnyű legyen felverni a tejszínt, mindenképp hűtőben tárold, minél hidegebb, annál egyszerűbb vele dolgozni. Ha mégsem akarja az igazságot, adj hozzá habfixálót, azzal biztos a siker.
Az epret tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Dobjuk egy turmix- vagy aprítógépbe, szórjuk rá a cukrot, pürésítsük.
A habtejszínt verjük kemény habbá. Az eperpüréből tegyünk félre félbögrényit, a többit forgassuk a habhoz.
Osszuk szét a habot 4 tálka között, majd kanalazzuk a tetejére a félretett pürét. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, majd friss eperrel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu