Légies eperhab 3 hozzávalóból: mennyei desszert semmi munkával

eperhab
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél hidegebb, annál finomabb az eperhab, egy meleg napon különösen jól fog esni, ráadásul seperc alatt kész.

Ha csak 10 perced van desszertet készíteni, ez az eperhab tökéletes választás, semmi munkád nem lesz vele. Lényegében csak az epret kell pürésíteni, majd tejszínhabbal összeforgatni, és voilà, kész is a pohárkrém. Az egyszerű desszert úgy lesz mutatós, ha az eperpüré egy részét nem kevered a habba, hanem a tetejére kanalazod.

Hogy könnyű legyen felverni a tejszínt, mindenképp hűtőben tárold, minél hidegebb, annál egyszerűbb vele dolgozni. Ha mégsem akarja az igazságot, adj hozzá habfixálót, azzal biztos a siker.

Tejszínes eperhab

eperhab2

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 400 gramm eper
  • 100 gramm cukor
  • 250 ml habtejszín (hideg)
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Dobjuk egy turmix- vagy aprítógépbe, szórjuk rá a cukrot, pürésítsük.

A habtejszínt verjük kemény habbá. Az eperpüréből tegyünk félre félbögrényit, a többit forgassuk a habhoz.

Osszuk szét a habot 4 tálka között, majd kanalazzuk a tetejére a félretett pürét. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, majd friss eperrel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük