![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tejszínes eperkrémleves desszertként is tökéletes: 30 percen belül az asztalra teheted
![eperkrémleves cover](https://kep.index.hu/1/0/3781/37816/378168/37816887_2885899_fdf7d1865fc9e80f5d6943d463639a64_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Melegben is szuper hűsítő az eperkrémeves, de ha valami finom édességre vágynál, akkor is készítsd el.
A gyümölcslevesek inkább desszertnek valók, nagyon jólesnek ebéd után, vagy ha megkívánsz valami édeset. A klasszikus meggylevesen kívül még számtalan recept létezik, szinte az összes gyümölcsből tudsz isteni, hűsítő fogást készíteni, csak mindig válaszd az éppen termő idénygyümölcsöt.
Az első igazán finom eprekből, ha nem eszed meg őket azonnal, főzhetsz krémlevest is, ráadásul kevés munkával. A vanília íze tökéletesen illik hozzá. Kicsit később, nyáron a málna is szuper alapanyag, szintén tejszínesen elkészítve.
Tejszínes eperkrémleves
![eperkrémleves recept](https://kep.index.hu/1/0/3781/37816/378169/37816901_3c26bcc067f195e7ac9c071c8195ff78_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm eper
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet szegfűszeg
- 0.5 darab citrom héja
- 0.5 evőkanál keményítő
- 200 gramm tejföl
- 200 milliliter tejszín
Elkészítés:
Az eprek zöld szárát vágjuk le. Egy lábasban melegítsünk vajat, majd tegyük rá az epreket. Közepes lángon kicsit hagyjuk párolódni, majd adjuk hozzá a cukrot, várjuk meg, míg szirupos lesz. Öntsünk rá egy bögre vizet, majd szórjuk bele a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd keverjük hozzá a tejfölt és a tejszínt. Öntsük a lábasba, keverjünk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük.
Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe. A vaníliafagyi nagyon jól megy hozzá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!