
A tejszínes eperkrémleves desszertként is tökéletes: 30 percen belül az asztalra teheted

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
Melegben is szuper hűsítő az eperkrémeves, de ha valami finom édességre vágynál, akkor is készítsd el.
A gyümölcslevesek inkább desszertnek valók, nagyon jólesnek ebéd után, vagy ha megkívánsz valami édeset. A klasszikus meggylevesen kívül még számtalan recept létezik, szinte az összes gyümölcsből tudsz isteni, hűsítő fogást készíteni, csak mindig válaszd az éppen termő idénygyümölcsöt.
Az első igazán finom eprekből, ha nem eszed meg őket azonnal, főzhetsz krémlevest is, ráadásul kevés munkával. A vanília íze tökéletesen illik hozzá. Kicsit később, nyáron a málna is szuper alapanyag, szintén tejszínesen elkészítve.
Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm eper
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet szegfűszeg
- 0.5 darab citrom héja
- 0.5 evőkanál keményítő
- 200 gramm tejföl
- 200 milliliter tejszín
Elkészítés:
Az eprek zöld szárát vágjuk le. Egy lábasban melegítsünk vajat, majd tegyük rá az epreket. Közepes lángon kicsit hagyjuk párolódni, majd adjuk hozzá a cukrot, várjuk meg, míg szirupos lesz. Öntsünk rá egy bögre vizet, majd szórjuk bele a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd keverjük hozzá a tejfölt és a tejszínt. Öntsük a lábasba, keverjünk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük.
Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe. A vaníliafagyi nagyon jól megy hozzá.
Fotó: Getty Images