A tejszínes eperkrémleves desszertként is tökéletes: 30 percen belül az asztalra teheted
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Melegben is szuper hűsítő az eperkrémeves, de ha valami finom édességre vágynál, akkor is készítsd el.
A gyümölcslevesek inkább desszertnek valók, nagyon jólesnek ebéd után, vagy ha megkívánsz valami édeset. A klasszikus meggylevesen kívül még számtalan recept létezik, szinte az összes gyümölcsből tudsz isteni, hűsítő fogást készíteni, csak mindig válaszd az éppen termő idénygyümölcsöt.
Az első igazán finom eprekből, ha nem eszed meg őket azonnal, főzhetsz krémlevest is, ráadásul kevés munkával. A vanília íze tökéletesen illik hozzá. Kicsit később, nyáron a málna is szuper alapanyag, szintén tejszínesen elkészítve.
Tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm eper
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet szegfűszeg
- 0.5 darab citrom héja
- 0.5 evőkanál keményítő
- 200 gramm tejföl
- 200 milliliter tejszín
Elkészítés:
Az eprek zöld szárát vágjuk le. Egy lábasban melegítsünk vajat, majd tegyük rá az epreket. Közepes lángon kicsit hagyjuk párolódni, majd adjuk hozzá a cukrot, várjuk meg, míg szirupos lesz. Öntsünk rá egy bögre vizet, majd szórjuk bele a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd keverjük hozzá a tejfölt és a tejszínt. Öntsük a lábasba, keverjünk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük.
Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe. A vaníliafagyi nagyon jól megy hozzá.
Fotó: Getty Images