Mutatós Fekete-erdő tekercs: a hagyományos kedvenc piskótaroládként is mennyei
A fekete-erdő torta klasszikus sütemény, sok tejszínhabbal, cseresznyével vagy meggyel, mindenhogyan isteni.
Piskótát sütni nem nehéz. Ha még csak most barátkozol a sütés mesterségével, akkor érdemes elsajátítanod a piskóta receptjét. Ha rákaptál, akkor pedig jöhetnek a vajas és joghurtos változatok. Éld meg a kreativitásod, és alkoss mesés tortákat vagy roládokat!
A piskótarolád csodaszép desszert, mely bármilyen alkalomra tökéletes. A finomságot rengetegféle ízvariációban tudod kipróbálni. A szezont megragadva mi most egy epres, tejszínes, fehér csokis receptet mutatunk, melyben a piros gyümölcs és a selymes töltelék remek párost alkotnak.
A tojásokat a cukorral együtt keverjük fehéredésig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, sütőport, és csorgassuk hozzá az olajat, majd óvatosan keverjük össze.
A sima masszát öntsük sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsire, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a tésztát.
A megsült tésztát borítsuk enyhén nedves konyharuhára, majd még melegen tekerjük fel a piskótát. (Ha sütőpapíron sütöttük, akkor a sütőpapír segítségével tekerjük fel.)
A mascarponét és a cukrot keverjük össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, hagyjuk hűlni, majd forgassuk a habtejszínes keverékhez.
Az epreket mossuk meg, majd tetszés szerint vágjuk félbe, vagy szeleteljük fel.
A tésztát tekerjük ki, majd ízlés szerint kenjük meg a krémmel. (Ha szeretnénk, akkor az egészet használjuk tölteléknek, de a díszítéshez is érdemes hagyni egy keveset.)
A krém tetejére ízlés szerint kerüljön az eperből, de a díszítéshez is érdemes hagyni egy keveset, majd tekerjük fel.
A piskótatekercset bőven elég megszórni porcukorral, és néhány szem eperrel díszíteni, de ha a krémből is hagytunk, akkor habzsák segítségével is fel lehet öltöztetni a roládot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu