
Csirkenuggets házilag, sütőben sütve: ropogós, aranybarna morzsa borítja
Ha még sosem próbáltad, itt az idő, hogy házilag készítsd a csirkenuggetset, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz!
Azt is mondhatnánk, hogy varázsold otthonodba az éttermi élményt, hisz ez a csodás fogás annyira gusztusos és finom. Egy szépen megterített asztalnál tényleg olyan érzés, mintha egy kisvendéglőben lakomáznál.
A gomba pirításánál érdemes 1 dl fehérbort adni az ételhez, ettől csak még finomabb lesz. A fűszerek közül csipetnyi szerecsendiót is használhatsz, és reszelt sajttal is feldobhatod a fogást. Sajtból érdemes kétfajtát használni, az egyik lehet füstölt, így karakteresebb ízben élvezhető az étel. Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel, de szezonjában medvehagymával is dúsíthatod!
A húst vágjuk hosszában félbe, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki, ezután sózzuk le és tegyük félre 30 percre.
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra vagy szeleteljük fel vékonyan.
A lisztet mérjük egy tálba, és forgassuk hozzá a borsot, fokhagyma-granulátumot és a fűszerpaprikát. Ebbe a keverékbe forgassuk bele az elkészült hússzeleteket.
Vegyünk elő egy magas falú edényt, és hevítsünk benne kevés olajat. Az előkészített hússzeletek mindkét oldalát süssük szép aranybarnára (a sütési idő függ attól, mennyire vastagok a szeletek, körülbelül 8-12 perc szükséges a húsnak). A megsült húst szedjük tányérra, és tegyük félre.
Abba az edénybe, amelyben a hús sült, dobjuk bele a vajat, majd amikor felolvadt, mehet rá az előkészített hagyma. Dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a gombát és adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, kakukkfüvet.
Körülbelül 10-15 percig pirítsuk, ezután adjuk hozzá a tejszínt, és a félretett hússzeleteket is tegyük vissza az edénybe. Az ételt főzzük forrásig, utána adjuk hozzá a mascarponét, és főzzük még 4-5 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu