
Ropogós, húsmentes nuggets: fűszerbunda borítja a tofut
Sokak szerint az aranybarnára sült csirkenuggetsnél nincs jobb partikaja a világon. Azonban ha nem eszel húst, a tofus verziót is legalább olyan finomra elkészítheted.
Ne vedd meg a mirelit csirkenuggetset, ami csak nyomokban tartalmaz húst, inkább készítsd el házilag, így biztosan nincs benne felesleges adalékanyag.
Nem nehéz az összeállítása, és sok fűszerrel készítve, ropogós pankormozsába forgatva sokkal finomabb lesz, mint a bolti. Hogy igazán jó legyen a textúrája is, a húst ne daráld le teljesen, ne legyen pürés, akkor az igazi, ha kisebb-nagyobb darabok maradnak benne, úgy sokkal élvezhetőbb az állaga.
A kész nuggetseket sütheted bő olajban is, de alább egy sütős verziót mutatunk, így nem lesz olajszag a lakásban.
A megtisztított csirkemellfilét vágjuk kockákra, majd dobjuk egy aprítógépbe. Indítsuk el a gépet, és aprítsuk addig, míg kis darabokat nem kapunk, de nem kell teljesen pépesre darálni. Adjuk hozzá a fűszereket.
A masszából vizes kézzel formázzunk „nuggetseket”, majd forgassuk meg őket a felvert tojásban, majd a pankomorzsában.
A megformázott nuggetseket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a fagyasztóba 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A nuggetseket vegyük ki a fagyasztóból, majd fújjuk/kenjük le őket egy kevés olajjal. Toljuk a sütőbe 15 percre, félidőben forgassuk át. Akkor jók, ha aranybarnák és ropogós a külsejük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu