Tejszínes, mustáros csirkemell zöldborsóval: nincs vele sok munka
A mustártól pikáns, omlós csirkehúshoz friss zöldborsó is kerül, egyszerűen készül, mégis izgalmas fogás.
A csirkemáj, bár egykoron még szuperételnek számított, napjainkra sajnos igencsak mellőzött alapanyaggá vált. Pedig semmivel sem csekélyebb a benne rejlő tápanyagtartalom, mint a csirke többi részét tekintve, sőt, kalóriatartalma rendkívül alacsony, fehérjetartalma ugyanakkor magas.
Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is – A, B2, B9, B12, réz és vas –, és még csak drágának sem mondható a beszerzése.
Számtalan gyors recept alapját képezi, és már csupán néhány fűszer felhasználásával is kiváló ételeket alkothatsz belőle. Aki valaha készített már csirkemájból fogást, azt tudja, hogy a világ egyik, ha nem a legkönnyebb és -gyorsabb étele minden bizonnyal a resztelt máj. Nos, ezt a receptet azért nem nehéz túlszárnyalni, meg is mutatjuk, hogy hogyan csináld!
A csirkemájat az üzletben lehet magában, illetve szívvel együtt is kapni, ehhez a recepthez célszerű szív nélküli változatban megvásárolni.
A vöröshagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre.
A vöröshagymaszeleteket pirítsuk meg a 2 evőkanál olajon, majd adjuk hozzá a már megtisztított és lecsepegtetett csirkemájat. Alaposan keverjük őket össze, majd közepes lángon fehéredésig pároljuk.
Ekkor adjuk hozzá a csiperkegombát, öntsük hozzá a tejszínt, a mustárt és a tejfölt is, majd forgassuk össze az egészet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alacsony lángra véve a tűzhelyet, lefedve főzzük, illetve pároljuk további 15 percig.
Ezzel a szaftos és omlós, tejszínes-mustáros csirkemáj el is készült, amit akár magában, akár rizskörettel is kínálhatunk.
Tipp:
A májat, ha elkészült, már csak a tányérra kiszedve sózd meg, különben megkeményedik.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu