Tejszínes, mustáros csirkemell zöldborsóval: nincs vele sok munka

Tejszínes, mustáros csirkemell zöldborsóval cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mustártól pikáns, omlós csirkehúshoz friss zöldborsó is kerül, egyszerűen készül, mégis izgalmas fogás.

A tejszínes csirkemell sok családban nagy kedvenc. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz egyszerűen kivitelezhető étel, mely tésztával kínálva nagyon laktató. További érdeme a fogásnak, hogy többféleképpen is izgalmasabbá tehető, bátran keverhetsz hozzá gombát, spenótot vagy más zöldséget.

Borsóval is finom

Mi most szezonálisan, zöldborsóval gazdagítottuk, és mustárt is adtunk a húshoz. A hús mustáros pácban pihen egy éjszakát, így sokkal pikánsabb, és omlósabb textúrát kap. Ha ennél is kísérletezőbb kedvedben vagy, akkor friss tárkonnyal, kaporral vagy petrezselyemmel szórd meg a kész fogást.  

Tejszínes, mustáros csirkemell zöldborsóval

Tejszínes, mustáros csirkemell zöldborsóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 8 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 15 dkg gomba (opcionális)
  • 1 dl víz vagy alaplé
  • 300 ml tejszín
  • 250 g zöldborsó
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, olajjal és a mustárral. A mustáros húst fedjük le és tegyük 1 éjszakára a hűtőbe.

Másnap egy forró serpenyőbe vagy edénybe dobjuk bele a mustáros húst (ha gomba is kerül bele, akkor az is mehet a serpenyőbe), és pirítsuk fehéredésig (ha szükséges, öntsünk még alá olajat). Ezután öntsünk alá vizet vagy alaplét, és főzzük 15-18 percig. A tejszínt is adjuk hozzá a borsóval együtt, és főzzük még körülbelül 10 percig, közben kavarjuk át az ételt.

Az elkészült tejszínes, mustáros húst tésztával, rizzsel vagy krumplival kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük