Krémes csirkemájkrém házilag: pillanatok alatt készen van
Ne vegyél kész májkrémet a boltban, könnyedén elkészítheted házilag is, ráadásul biztosan adalékanyag-mentes lesz.
Bár a máj megosztó alapanyag, könnyedén ízletes ételt készíthetsz belőle. Ha időd engedi, áztasd tejbe, még puhább, szaftosabb végeredményt tehetsz az asztalra. A bacontől sós lesz, a fokhagyma és a majoránna pedig tovább emeli az élvezeti értékét.
A csirkemájat többféle módon elkészítheted: sütve, resztelve, tejszínes-mustáros szószban, vagy akár baconbe göngyölve. Tepsiben is gyorsan átsül, mégis kevesebb zsiradék kell hozzá.
A baconös májat friss zöldségekkel, salátával és bármilyen hagyományos körettel is kínálhatod. Nyársra húzva, fogvájókra tűzdelve pedig partifalatként is megállja a helyét.
A csirkemájakat mossuk meg és tisztítsuk meg. Szükség esetén távolítsuk el az ereket és a hártyákat, majd a nagyobb darabokat vágjuk ketté.
A májat tegyük egy tálba, öntsük fel annyi tejjel, hogy jól ellepje. Rakjuk bele a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Lefedve pácoljuk egy éjszakán át.
Sütés előtt a csirkemájat csepegtessük le, és tekerjük köré a bacont.
Rendezzük a májakat zsiradékkal kikent, tűzálló tálba. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük körülbelül 15-20 percig. Akkor jó, ha belül puha, a bacon pedig piros, ropogós.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu