Krémes tejszínes tészta vajpuha csirkemellel: 30 perces ebéd
Sokan azért nem kedvelik a tésztaételeket, mert hamar éhesek lesznek utánuk, pedig ha hússal és tejszínnel készülnek, igen laktatóak lesznek.
A tejszínes csirkemell sok családban nagy kedvenc. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz egyszerűen kivitelezhető étel, mely tésztával kínálva nagyon laktató. További érdeme a fogásnak, hogy többféleképpen is izgalmasabbá tehető, bátran keverhetsz hozzá gombát, spenótot vagy más zöldséget.
Mi most szezonálisan, zöldborsóval gazdagítottuk, és mustárt is adtunk a húshoz. A hús mustáros pácban pihen egy éjszakát, így sokkal pikánsabb, és omlósabb textúrát kap. Ha ennél is kísérletezőbb kedvedben vagy, akkor friss tárkonnyal, kaporral vagy petrezselyemmel szórd meg a kész fogást.
A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, olajjal és a mustárral. A mustáros húst fedjük le és tegyük 1 éjszakára a hűtőbe.
Másnap egy forró serpenyőbe vagy edénybe dobjuk bele a mustáros húst (ha gomba is kerül bele, akkor az is mehet a serpenyőbe), és pirítsuk fehéredésig (ha szükséges, öntsünk még alá olajat). Ezután öntsünk alá vizet vagy alaplét, és főzzük 15-18 percig. A tejszínt is adjuk hozzá a borsóval együtt, és főzzük még körülbelül 10 percig, közben kavarjuk át az ételt.
Az elkészült tejszínes, mustáros húst tésztával, rizzsel vagy krumplival kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu