Isteni nyári gyümölcsleves vaníliapudinggal: jól behűtve a legfinomabb
Attól függően, milyen gyümölcs terem a kertünkben vagy milyet kaptunk a piacon, lehet variálni az alapreceptet, mindenhogyan isteni lesz.
Már találni friss epret a piacon és a boltban is: ilyenkor érdemes a gyümölcsből szezonális finomságokat készíteni. Az egyik nagy kedvenc az eperleves, ami vaníliával megbolondítva készül.
Friss eper helyett mirelit gyümölcsből is elkészíthető a fantasztikus gyümölcsleves. Ha picit különlegesebb ízben kínálnád, akkor néhány szem szegfűszeggel is megbolondíthatod, vanília helyett pedig bodzaszörppel is felturbózhatod.
Az epret alaposan mossuk meg, a csumáját távolítsuk el. Az előkészített gyümölcsből néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.
A főzésre szánt epret tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi, és főzzük addig, amíg az eper megpuhul. Az epret közben ízesítsük sóval és citrom facsart levével.
A habtejszínt keverjük simára a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és az étkezési keményítővel. Ezután adjuk a puhára főtt eperhez, majd 1 perc után botmixer segítségével pürésítsük simára.
Ezután várjuk meg, hogy a leves kihűljön, majd tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk tejszínhabbal, félretett eperdarabokkal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu