![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Laktató és melengető frankfurti leves – Jó minőségű virsliből készítsd
![franfurti leves cover ok](https://kep.index.hu/1/0/4148/41484/414840/41484095_3166519_0f7d0fd8ad20aa9bc9874d8821e08ef6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Méltatlanul elfeledett leves a frankfurti, pedig érdemes egy jó nagy adagot főzni belőle, különösen télen.
Vannak olyan levesek, amelyek valahogy kikopnak a köztudatból az évek során, az egyik ilyen a frankfurti leves. Pedig nemcsak melengető, tartalmas leves, hanem nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul tényleg pénztárcabarát.
Ha a virslivel nem vagy jó barátságban, ne aggódj, ma már kapni tényleg minőségi, magas hústartalmú fajtákat. Arra figyelj, hogy roppanósat, kicsit füstöltet válassz, sokkal finomabb lesz tőle a leves.
Ha szereted az ilyen tartalmas, de egyszerű és olcsó leveseket, készítsd el ezt a tejfölös krumplilevest is. Télen sem kell lemondanod a zöldséglevesről, próbáld ki ezt a húsgombócos változatot.
Frankfurti leves
![frankfurti leves recept](https://kep.index.hu/1/0/4148/41484/414840/41484087_9c53fb6419ca1a34e79456d357c93244_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 evőkanál olaj vagy kacsazsír
- 2 pár frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kömény (őrölt)
- 5 szem krumpli (közepes)
- 0.5 fej kelkáposzta (kicsi)
- 200 milliliter tejföl
- 1 teáskanál liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A virslit karikázzuk fel, a hagymát vágjuk egészen apróra, a fokhagymát nyomjuk össze. A kelkáposztaleveleket jól mossuk le, és csíkozzuk fel, a krumplit hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg rajta a virslikarikákat. Vegyük ki őket, és tegyük félre.
A zsírban alacsony lángon dinszteljük meg a hagymát 5-10 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét. Alacsony lángon, kevergetve pároljuk még 10 percig, közben öntsünk rá egy kevés vizet, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, a majoránnát és a köményt, sózzük, borsozzuk. Öntsünk hozzá folyamatosan vizet, és kevergetve pároljuk 15 percig.
Öntsünk hozzá körülbelül másfél liter vizet, majd tegyük bele a krumplit. Ha félig megfőtt, tegyük bele a kelkáposztát is, várjuk meg, míg felforr, és rotyogtassuk 5-6 percig. Közben a tejfölt keverjük össze a liszttel, és habarjuk be vele a levest. A végén adjuk hozzá a virslit, és hagyjuk, hogy még egyet forrjon, majd vegyük le a tűzről.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!