Filléres krumplileves tejfölös habarással és virslivel: pillanatok alatt elkészül

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplileves egyszerű fogás, mégis rengetegféle változat készülhet belőle, lehet tartalmasabb vagy szerényebb a recept.

Krémes vagy hagyományos verzióban is fantasztikus a krumplileves. A megszokott mamaféle változattal érdemes kísérletezgetni, tegyél a levesbe virslit, kolbászt vagy szalonnát, de csirkemell vagy sertéscomb is mehet bele. Ha hússal készül, akár pörköltalappal is készítheted a levest. A receptet bátran dúsíthatod, ha szeretnéd, gazdagítsd egy darab sárga- és fehérrépával, valamint néhány levél kelkáposzta is izgalmasabbá teheti.

A fűszerekkel is bátran játszhatsz, mehet a levesbe kömény, de csípősebb irányba is elviheted egy teáskanálnyi chiliporral. A krumplileves tejfölös habarással az igazi, de fokhagymás rántással is érdemes kipróbálni.

Filléres krumplileves tejfölös habarással

klct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg krumpli
  • olaj szükség szerint
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 darab virsli
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Egy perc múlva a kockákra vágott krumplit is forgassuk hozzá.

A krumplihoz keverjük hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, utána jöhetnek a fűszerek (majoránna, só, bors).

Amikor a krumpli megpuhult, a virslit felkarikázva tegyük a levesbe.

A lisztet és a tejfölt keverjük össze, adjunk hozzá a leves főzővizéből, majd amikor a virsli is megpuhult, a habarást öntsük a levesbe. Forraljuk egybe.

Tálalásnál friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük