Csodálatos ünnepi italok karácsonyra: 8 egyszerű ötlet a likőröktől a koktélokig
Ha szeretnél valami újat kipróbálni, vagy finom recepteket keresel, olvasd el cikkünket!
Sangriát télen is készíthetsz, hiszen a gyümölcsös, többnyire vörösboralapú ital a hűvösebb időkben is nagyon jól csúszik. Ilyenkor a nyári változattal ellentétben használj több citrusfélét, almát, körtét, esetleg vörös áfonyát.
Előnye más koktélokkal szemben, hogy egyszerre hatalmas adagban is elkészíthető, sőt, akkor lesz igazán finom, így nagyobb vendégseregnek is elég lesz. Bár az elkészítése gyorsan megy, fogyasztás előtt érdemes néhány órát hűtőben pihentetni, hogy az alkohol alaposan átvegye a gyümölcsök és a fahéj ízét.
Öntsük a bort, a gyümölcsleveket és a narancslikőrt egy nagy kancsóba vagy üvegtálba, és adjuk hozzá a gyümölcsöket és a fahéjat.
Keverjük össze, majd legalább 3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Fogyasztásnál kanalazzuk a gyümölcsöket poharakba, öntsük rájuk a sangriát, és tetszés szerint adjunk hozzá jégkockát.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu