
Zamatos sangria édes szezongyümölcsökkel: vörösbor az alapja

A sangria az egyik legtökéletesebb választás, ha baráti összejövetelekről van szó: frissítő, gyümölcsös és koktélok között az egyik legpénztárcabarátabb.
Többféle sangriarecept létezik, amelyek rozét vagy fehérbort javasolnak, azonban ahhoz, hogy az italod a legjobban hasonlítson az eredeti spanyol változatra, érdemes vörösbort használni. A bornak nem kell a legjobb minőségűnek lennie – kár is lenne egy olyat felhígítani –, egy középkategóriás könnyed félszáraz viszont tökéletes a célra.
Gyümölcsökből szinte bármilyet használhatsz, ami édes, lédús és éppen szezonja van: jöhet az alma, a barack, a sárgadinnye, a málna vagy az eper, és persze a citrusokat se felejtsd ki, hiszen azok adják a sangria karakterét. Ennek kihagyhatatlan része a narancslikőr is, amelyet szintén elkészíthetsz házilag is.
-
2023-09-01 10:32:01
-
2023-08-19 11:08:01
-
2023-07-29 10:16:01
Zamatos sangria

Hozzávalók 6 személyre
- 1 db édes piros alma felkockázva
- 150 g szezongyümölcs feldarabolva (eper, málna, barack stb.)
- 1 db narancs feldarabolva
- 1 db lime feldarabolva
- 200 ml narancslé
- 150 ml narancslikőr (pl. Cointreau)
- 1 üveg könnyed vörösbor (750 ml)
Elkészítés:
Tegyük egy nagy kancsóba vagy tálba a feldarabolt gyümölcsöket, majd öntsük rá a bort, a narancslevet, a narancslikőrt, és legalább 12 órára (de lehet 24 is) tegyük hűtőbe, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.
Jéggel teli poharakban kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!