![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas, tepsis csirke görög módra – Olajbogyóval és kaliforniai paprikával sül a hús
![görög egytepsis csirke cover](https://kep.index.hu/1/0/3629/36298/362988/36298803_2773985_e12d5d18bd9bce434f99b1620326b443_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egytepsis fogások mindig megmentik a tanácstalansággal küzdő embert és szuper vacsoraötletet adnak.
Ha igazán gyors fogásra vágysz, akkor az egytepsis ételeket neked találták ki. Egyrészt tényleg hamar megvannak, másrészt a hús és a köret együtt sül, átadják egymásnak az ízüket. Nagyon jól variálhatóak az alapanyagok, úgyhogy egyáltalán nem lesz unalmas.
Van olyan, amelyiknek jót tesz a pác, de sokszor elég, ha csak egy kis olívaolajjal és fűszerekkel forgatod össze a hozzávalókat, majd mehetnek is a sütőbe. Érdemes csirkehússal készíteni, mert úgy biztosan egyszerre fog megsülni a körettel. Ha a combot szereted, olívaolajjal és rozmaringgal sütve fenséges fogás lesz belőle. Ha mégsem kívánnád a húst, akkor halmozz egy tepsibe zöldségeket, öntsd le őket tejszínes szósszal és kész is a laktató fogás.
Ez a recept mediterrán ízvilágú, ami jól fog esni ebben a hidegben. Az alapja csirkemell, így könnyedebb, a frissen facsart citromlétől pedig friss az összhatás. Nem hiányozhat róla az olajbogyó sem, tehetsz bele zöldet, feketét, ízlésed szerint.
Tepsis csirke
![görög egytepsis csirke recept](https://kep.index.hu/1/0/3629/36298/362988/36298817_cc53303c18c99a7dfe1f6b4751098d49_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 kilogramm krumpli (Yukon)
- 2 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 fej hagyma (közepes)
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom
- ízlés szerint oregánó (őrölt)
- 80 gramm olívabogyó (zöld és fekete)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplit vágjuk hasábokra vagy kockákra ízlés szerint. A paprikát is kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát is. A citromot vágjuk négyfelé. A megtisztított csirkemelleket tegyük egy tálba, majd tegyük melléjük a krumplit, a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Öntsük rájuk az olívaolajat, majd forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük az egészet egy tepsibe, majd az elnegyedelt citromok levét locsoljuk rá a húsra és a zöldségekre, majd tegyük melléjük őket kifacsarva. Szórjuk rá az olajbogyókat, morzsoljunk rá oregánót. Takarjuk le a tepsit fóliával, majd tegyük be sülni 25 percre. Ezután vegyük le a fóliát és süssük további 25 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!